• Huvudsponsorer

Serien utjämnad på ett

25 mars 2019 21:32
SHL

Frölunda HC stod för en bra prestation i andra kvarten mot IF Malmö Redhawks och kunde i mittenakten hämta in ett tvåmålsunderläge till 2-2. En svag Frölundastart på period tre avgjorde till hemmalagets fördel.


MALMÖ | Frölunda HC sattes på prov direkt i inledningen av den andra kvartsfinalen i Malmö Arena. I en intensiv matchstart med högt tempo och fullt ställ åt bägge håll sattes Frölunda något på pottkanten med två utvisningar emot sig och kunde fått en tuff start på matchen. Ett oerhört solitt spel i numerärt underläge höll dock hemmalaget IF Malmö Redhawks ifrån Frölundamålet på ett mycket stabilt vis – och släppte inte något skott på mål emot sig.
Hemmalagets första skott på mål skulle komma drygt halvvägs in i akten och det var ett avslut från Lars Bryggman som Johan Mattsson fick stora problem med och snöpligt släppte 1-0-pucken förbi sig.

Frölunda stod i mångt och mycket för en fin insats, särskilt under andra halvan av inledningsperioden, där man skapade extrem oreda i Malmözonen under ett starkt numerärt överläge och vaskade fram flertalet fina chanser – men inte lyckades överlista Oscar Alsenfelt.
Istället var det Malmö, som efter ett avslutat numerärt överläge i mittenakten, utökade ledningen till 2-0 när Jens Olsson lyfte in en puck mot mål och fick se den skarvas in bakom Johan Mattsson via Joel Mustonens klubbspets.

Snabb replik och upphämtning

Det skulle inte dröja för Frölunda att replikera Malmös utökning, utan bara 25 sekunder efter 2-0-målet stod Joel Lundqvist för finess när han ifrån slottet elegant styrde in pucken emellan benen på Oscar Alsenfelt och reducerade till 2-1.

Lägena som Frölunda skapade denna match borde varit både tillräckligt många och nog så kvalitativa för att koppla grepp om tillställningen, men det var en sådan där match där siktet inte var helt kalibrerat och det inte riktigt stämde i avslutslägena. Förutsättningar som brukar göra det väldigt svårt att vinna matcher, men Frölunda skulle ändå vara med in i det sista denna kväll.
I ett numerärt överläge i slutskedet av den andra perioden vann Joel Lundqvist en offensiv tekning, fick hjälp av Simon Hjalmarsson som tog puck och hittade över till en fristående Ryan Lasch, som med 13 sekunder kvar av den andra perioden såg till att utjämna matchen till 2-2 med ett distinkt skott.

– Jag tycker att vi har kämpat oss till resultatet. Vi gjorde en bra förstaperiod, men det gäller att vara skarpa i spelet utan puck. Släpper vi till rena lägen bakåt så blir det svårt, kommenterade Joel Lundqvist efter den andra perioden.
– Det är en jämn match, vi måste vara skarpare i spelet utan puck. Vi har haft några fler chanser och mer puckinnehav, men de är raka och rejäla när de går till attack. Mitten av banan är viktig när man möter Malmö.

Ödesdiger periodstart

Frölunda hade stora problem i inledningen av den tredje perioden och blev ordentligt nedtryckta i egen zon under aktens första minuter, vilket fick Roger Rönnberg att begära timeout efter fem spelade minuter – men den gav ingen vidare positiv effekt. För bara sju sekunder efter timeouten fick Fredrik Händemark pucken i högra tekningscirkeln och tryckte in 3-2-pucken högt ovanför Johan Mattssons axel.

Frölunda skapade vassa chanser ända in i det sista i jakten på kvittering och var inte långt ifrån att skrapa ihop till en utjämning. Men Oscar Alsenfelt och malmöförsvaret boxade ut och höll undan, utjämnade kvartsfinalserien till 1-1 i matcher.

– Fram till den tredje perioden så tycker jag att vi hade bra koll och jag hade en bra känsla, men starten på den tredje perioden var vår sämsta del i matchen. Malmö tog över matchbilden där och det är den enda delen av matchen som jag är riktigt missnöjd med, kommenterade Roger Rönnberg i C More efter slutsignalen.

– Vi har fyra kedjor som är topptränade och vana att åka skridskor varje dag. Den styrkan måste vi nyttja, men det tycker jag inte att vi gjorde i dag. Okej prestation i två perioder, men starten av tredje perioden kostade oss matchen.

Kommande matcher
Kvartsfinal #3 | Onsdag 27 mars, kl 19:00 | Scandinavium (Biljetter),
Kvartsfinal #4 | Fredag 29 mars, kl 19:00 | Malmö Arena
Kvartsfinal #5 | Söndag 31 mars, kl 15:00 | OBS! Frölundaborg (Biljetter).

Biljetter till kvartsfinal #5 i Frölundaborg (söndag 31 mars kl 15:00) släpps i morgon, tisdag 26/3, kl 10:00. Biljetterna går att köpa i Valhallas biljettkassa och via (den här länken).

Matchstatistik

IF Malmö Redhawks - Frölunda HC 3-2 (1-0, 1-2, 1-0)
Skott:
14-22 (2-9, 8-8, 4-5)
PIM: 14-16 (2-4, 6-4, 6-8)
Publiksiffra: 7’806 åskådare

Period 1
1-0 (10:13) | Lars Bryggman (Fredrik Händemark)

Period 2
2-0 (28:49) | Jens Olsson (Christoffer Forsberg, Henrik Hetta)
2-1 (29:13) | Joel Lundqvist (Chay Genoway, Samuel Fagemo)
2-2 (39:47) | Ryan Lasch (Simon Hjalmarsson, Joel Lundqvist) PP1

Period 3
3-2 (45:08) | Fredrik Händemark (Tobias Ekberg, Anton Mylläri)

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Mattsson
(Johan Gustafsson)

Jonathan Sigalet - Chay Genoway
Brandon Gormley – Anders Grönlund
Viktor Ekbom - Jacob Moverare
David Printz

Joel Mustonen - Joel Lundqvist - Max Friberg
Samuel Fagemo - Simon Hjalmarsson – Ryan Lasch
Sebastian Stålberg - Pathrik Westerholm - Ponthus Westerholm
Mats Rosseli Olsen – Patrik Carlsson – Rhett Rakhshani
Jacob Peterson