• Huvudsponsorer

Tillväxt och utveckling

17 juli 2017 09:00
FHC

Frölunda HC är en bit på väg, men går väl aldrig riktigt i mål funderar Christian Lechtaler.


Christian Lechtalers ett och ett halvt år som klubbdirektör för Frölunda HC har kantats av framgångar. Ett SM-guld (2016), två CHL-titlar (2016 och 2017) och ett bokslut för säsongen 2016/2017 som visade ett plusresultat efter grundserien.
– Vi har höga krav på oss själva och strävar efter tillväxt på alla områden, förklarar Lechtaler och beskriver, precis som Roger Rönnberg, Frölundas affärsidé som en resa som mycket starkt präglas av värdeordet utveckling:
– För oss är allt viktigt och vi vill hela tiden ha mer. Vi är noggranna i det vi gör, oavsett om det handlar om sport eller ekonomi, och vi har uthållighet och tålamod. Man kan kalla det en utvecklingsresa.

För att få lite perspektiv på Christian Lechtalers period som sportchef och sedermera klubbdirektör i Frölunda HC. Den ekonomiska situationen var ansträngd, för att inte säga mycket ansträngd, för bara fem år sedan och senaste sportsliga framgången låg ännu längre tillbaka i tiden, SM-guld 2005 och SM-final 2006.
Med budgetåret 2016/2017 just stängt kan Frölunda HC peka på en ekonomi i balans och en sportslig verksamhet som fungerar från ungdom, via Academy ända upp till A-laget.
– Sportslig framgång och ekonomisk trygghet är en del av mitt uppdrag, men i det här jobbet blir man aldrig riktigt färdig. Det finns alltid utmaningar och utvecklingsmöjligheter, förklarar Christian Lechtaler och blir konkret:
– Vi har bevisat att det går att få ekonomin i balans efter grundserien och det vill vi visa över tid också. Vi vill ha ett slagkraftigt lag när CHL och SHL kör igång efter sommaren. Och vi vill fylla arenan. I den här branschen är allt färskvara och vi går aldrig riktigt i mål. Och ingenting är aldrig riktigt säkert, men det är samtidigt charmen.

Och det är här mantrat utveckling kommer in. För att få ekonomin i balans, för att ha sportsliga framgångar och för att fylla Scandinavium krävs en organisation som ständigt är på väg framåt, mot något och tillsammans.
– Jag brukar säga att allt är viktigt. Vi måste hela tiden vårda vår värdegrund och våra värderingar för att maximera vår verksamhet, säger Christian Lechtaler, men betonar samtidigt att det är nödvändigt att ibland stanna upp:
– Jag tittar inte bakåt utan framåt, men känner ju en trygghet i vår ekonomiska situation och tillfredställelse när det går bra sportsligt. Och reflektion och utvärdering är viktig för föreningens fortsatta utveckling.