• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Måndag Mån 16 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Tisdag Tis 15 December Dec
Torsdag Tor 17 December Dec
Lördag Lör 26 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec
Onsdag Ons 30 December Dec
Söndag Sön 3 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan

Stark seger i toppmötet

24 oktober 2020 17:55
SHL

Frölunda HC jobbade ned Luleå HF i SHL-toppmötet och vann sjätte raka på hemmaplan.


GÖTEBORG | Luleå gästade Scandinavium för en batalj som allt som oftast brukar vara rika på intensitet, underhållning och känslor. När lagen ställdes emot varandra för säsongens elfte omgång fanns det ej heller då någon avsaknad av de nyss nämnda komponenterna.

Gästerna inledde klart bäst och var det drivande laget under matchens första tio-tolv minuter. Frölunda skulle dock försvara sig starkt, släppte inte till allt för många farligheter utan kunde istället så småningom börja hitta vägar in i matchen, bryta sig in och forcerade kraftigt mot Luleåmålet under inledningsaktens sista fem-sex minuter, dock även de utan att egentligen skapa mer än många nära-att-bli-farliga-chanser, utöver två ribbträffar.

Vi fick bevittna en häftig match med två så pass skickliga lag att skillnaden mellan framgång och nederlag är minimal. Frölunda spelade med en sådan enorm arbetsintensitet och bröt så småningom ned Luleå djup i gästernas försvarszon och i en närkampssituation i hörnet bakom Luleåmålet kom Johan Sundström vinnande ur duellen och frispelade Stefan Elliott i slottet, som tog emot och sköt ett slagskott förbi Luleåmålvakten Jesper Wallstedt med drygt nio minuter spelade av den andra perioden. Målet var Elliotts första i Frölundatröjan och var inledningen på en matchavgörande period i matchen.

Knappa minuten senare var det dags för radarpartnern och backparskollegan Jesper Sellgren att även han få spräcka nollan i målkolumnen. I en kontring kunde han ifrån vänster smeka in pucken i bortre gubbhörnet för sitt första mål i Frölundatröjan, mot sin förra klubb.

När Nils Lundkvist åkte på 2+2 minuter och Niklas Olausson i efterföljande situation fick sätta sig på botbänken för en felaktig tekning gavs Frölunda en ordentlig chans att ta ett ännu större grepp om matchen med fem mot tre-spel i två minuter – och den chansen tog man.
Stefan Elliott slog till igen, smackade in 3-0 med sitt andra mål för kvällen och gav Frölunda en komfortabel ledning in i andra paus.

– Det är väldigt roligt att spela mot Luleå. Jag känner de flesta i laget så det är extremt kul att tampas mot dem där ute, kommenterade Jesper Sellgren i C More och förklarade känslorna kring första målet i Frölundatröjan:
– Riktigt skönt att få det överstökat, särskilt att få struta dit den mot gamla laget, det gör det extra skönt.

Johan Mattsson sista utposten

Gästande Luleå kom ut starkt i den tredje perioden, uppbackade av att man fick inleda akten med en man mer på banan. Men man gav det en riktig chans, satte i stunder ordentlig press mot Frölundamålet, där Johan Mattsson fick komma upp enormt. Inte minst glänste han när Jack Connolly, med dryga halvminuten kvar av den andra perioden, spelades helt fri i slottet, bara för att bli stoppad av en snabb plockhand från ”Mattan”. Gästernas Noel Gunler skapade sig också ett jätteläge efter en fin aktion när han brutit sig in på kassen ifrån sidan, försökt vänta ut Mattsson men ej heller lyckats överlista denne.

Till slut skulle ändå Mattsson överlistas, när Gunler än en gång höll sig framme, sköt ett skott som först räddades på mållinjen av backen Jens Olsson, men där pucken studsade via Mattssons skridsko och snöpligt in i mål.
Därefter var det dock stängt igen och Mattsson räddade 40 av totalt 41 skott.

Matchens slutresultat fastställdes efter att Jan Muršak vunnit puck i anfallszon och spelat Simon Hjalmarsson, som överlistade Jesper Wallstedt med en backhand till 4-1. Vinsten innebar att Frölunda fortsatt obesegrade på hemmaplan, med sex vinster på lika många matcher.

– Lite fram och tillbaka i insatsen ändå. Tycker att vi började bra, spelade bra i powerplay och kunde göra några mål, sedan tog de över lite och vi hängde oss kvar på något sätt, kommenterade Johan Mattsson efter slutsignalen.
– Jag är nöjd med min egen insats. Lite studsar med i dag och jag försöker bara kriga på, något som jag och ”Kribba” (Kristoffer Martin, Frölundas målvaktstränare) jobbar på. Att spela lite utanför det komfortabla, kul att det bär frukt. Jag försöker ge laget en chans att vinna och det tycker jag att jag gjorde i dag, avslutade Mattsson.

Kommande matcher
Tisdag 27/10, kl 19:00, IK Oskarshamn – Frölunda HC,
Torsdag 29/10, kl 19:00, Frölunda HC – Örebro HK,
Lördag 31/10, kl 18:00, Leksands IF – Frölunda HC,
Tisdag 10/11, kl 19:00, Luleå HF – Frölunda HC,
Torsdag 12/11, kl 19:00, Frölunda HC – Färjestad BK.

Matchstatistik

Frölunda HC – Luleå HF 4-1 (0-0, 3-0, 1-1)
Skott:
40-41 (16-11, 15-15, 9-15)
PIM: 10-10 (2-2, 8-8, 0-0)

Period 1

Period 2
1-0 (29:04) | Stefan Elliott (Johan Sundström, Karl Henriksson)
2-0 (29:59) | Jesper Sellgren (Stefan Elliott, Nicklas Lasu)
3-0 (33:18) | Stefan Elliott (Jesper Sellgren, Johan Sundström) PP2

Period 3
3-1 (46:56) | Noel gunler (Filip Hållander, Jack Connolly)
4-1 (57:00) | Simon Hjalmarsson (Jan Muršak)

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Mattsson
(Niklas Rubin)

Jesper Sellgren - Stefan Elliott
Jens Olsson - Mattias Norlinder
Viktor Ekbom – Theodor Lennström
Anders Grönlund

Linus Nässén - Joel Lundqvist - Max Friberg
Simon Hjalmarsson – Jan Muršak – Lucas Raymond
Mats Rosseli Olsen - Nicklas Lasu - Robin Alvarez
Karl Henriksson - Patrik Carlsson – Johan Sundström
Elmer Söderblom