• Huvudsponsorer

Seger till slut

21 september 2019 21:00
FHC20

Segern såg länge ut att sitta långt in men starkt målvaktsspel av Victor Svensson och första målet av Victor Mancini ordnade tre nya poäng mot Färjestad.


GÖTEBORG Båda lagen inledde matchen i högt tempo. Så högt att den hockey vi alla blivit vana att se lagen spela kom av sig lite. Första målet i matchen kom i numerärt överläge 12 minuter in i perioden genom Jonathan Lundin-Andersson som rakade in pucken i kassen från läckert förspel av Arvid Caderoth och Karl Henriksson.

Efter Frölunda J20 ledningsmål öppnades det upp i och med att Färjestad nu tvingades jaga. Detta utnyttjades av hemmalaget som trots att man ådrog sig en utvisning samt onödigt släppte in Färjestad i matchen minuterna senare även utökade till 2-0 genom Isac Andersson innan perioden var över.

Färjestad tog över

Matchbilden i den andra periodens inledning var helt omvänd första perioden. Nu var det Färjestad som styrde och ställde och en tidig reducering kunde snabbt resulterat i kvittering i det efterföljande numerära överläget där Färjestad bosatte sig i anfallszonen men Victor Svensson i hemmalagets målbur stoppade allt värmlänningarna hade att komma med.

Frölunda som nu var tvingade att hitta på något tog en timeout för ledarna i båset var allt annat än nöjda med hur laget agerade på isen. Trots detta skulle kvitteringen till 2-2 komma efter fortsatt tryck från gästerna. Frölunda som fick inleda period tre i numerärt överläge hade en del att fundera på inför fortsättningen av matchen.

Victor Mancinis första mål i J20 SuperElit

Frölunda kom upp i spelet i den tredje perioden och satte press omgående. Dock skulle det dröja sex minuter in i perioden innan Frölundas nordamerikan Victor Mancini klev fram och gjorde sitt första mål i J20 SuperElit när det behövdes som mest för att få hemmalaget i förarsätet igen.

Färjestad som nu var piskad att hitta på något för att komma ikapp fick trots spel fem mot tre i periodens slut inte in pucken bakom en storspelande Victor Svensson i hemmakassen. Frölunda vann därmed en fartfylld rolig och oförutsägbar match mot Färjestad BK och laddar nu om för ytterligare match imorgon söndag. Då mot Örebro Hockey med start 12:00.

Vi ska inte vara bäst nu, det ska vi vara i mars

Tobias Johansson var framför allt nöjd med den första och tredje perioden men sa att det finns mer att önska och syftade på den andra perioden, Det var en väldigt skön seger med tanke på hur matchen utvecklades. Vår andra period var bedrövlig men vi sa att vi skulle utvärdera matchen efter sista 20.

Om andra perioden säger Tobias, Vi letar fortfarande efter någon form av hållbarhet i vårt spel och det kommer nog ta lite tid för motståndarna är riktigt bra. Sen är det såhär att det är inte nu vi ska vara bäst, det är i mars.

Ni möter Örebro Hockey imorgon, ett lag ni tappade en ledning mot i onsdags, vann på straffar till slut, vad kan vi vänta imorgon?
Det var en liknande matchbild som idag och jag hoppas vi har lärt oss läxan här nu denna veckan och uppträder annorlunda imorgon säger Tobias avslutningsvis.
Nedsläpp alltså 12:00 imorgon i Frölundaborg. Fri entré, välkomna!

Matchstatistik
Frölunda HC – Färjestad BK 3 3-2 (2-0, 0-2, 1-0)
Skott: 33-26
Utv. Min: 22-6

Period 1
1-0 (12:05) | Jonathan Lundin-Andersson (Arvid Caderoth, Karl Henriksson) PP1
2-0 (19:16) | Isac Andersson (Gustav Berglund, Theodor Niederbach)

Period 2
2-1 (22:29) | Evan Stella (Edwin Lindström)
2-2 (31:51) | Oscar Lawner

Period 3
3-2 (46:44) | Victor Mancini (Philip Granath, Daniel Torgersson)

Så här ställde Frölunda J20 upp:
Victor Svensson
(Viggo Andrén)

Måns Krämer – Axel Kumlin
Theo Nordlund – Gustav Berglund
Victor Mancini – Filip Persson

Andreas Laschitza – Filiph Åström – Linus Jerksten
Ludvig Levinsson – William Hallén – Elmer Söderblom
Daniel Torgersson – Arvid Caderoth – Jonatan Lundin-Andersson
Theodor Niederbach – Karl Henriksson – Isac Andersson
Philip Granath