• Huvudsponsorer

Förlust mot Rögle, igen

4 januari 2020 18:02
SHL

För tredje gången den här säsongen får Frölunda stryk av Rögle med 1-2.


Förutsättningarna inför det nya årets första match kunde knappast vara bättre. Ett fullsatt Scandinavium, 12 044, och två topplag som verkligen ville sparka igång 2020 på allra bästa sätt.
Frölunda öppnade starkast inför en entusiastisk hemmapublik, men tappade gradvis greppet mot ett Rögle som arbetade sig in i matchen. Och tog ledningen, Craig Schira, med drygt fem minuter kvar av den första perioden.

Hjälpta av två tidiga numerära överlägen tog Frölunda kommandot i den andra akten, men fick inte in pucken. Istället tryckte Hampus Gustafsson in 2-0 för Rögle i numerärt underläge och en tung uppförsbacke för hemmalaget. Som mycket väl kunde blivit ännu tyngre om det inte varit för Niklas Rubin – tre utmärkta frilägesräddningar innan perioden tog slut.
”Defensivt är vi lite svajiga och vi måste sätta de lägen vi får”, analyserar Jacob Peterson som blåste ordentligt liv i matchen tidigt i tredje.
David Printz sköt, Peterson rakade in returen bakom Roman Will, gott om tid att utjämna matchen, men inga ytterligare mål, trots en hel del bra lägen.
”En tung förlust. Jag tycker vi spelar bra offensivt, men dom är täta i försvaret och har en bra målvakt”, sammanfattar Jacob Peterson tredje 1-2-förlusten mot Rögle den här säsongen.

På tisdag spelar Frölunda CHL-semifinal ett mot Luleå i Frölundaborg, 18.00 – biljetter på den här länken.

Frölundas lag
Målvakt:
Niklas Rubin (Johan Mattsson).
Backar:
Karl Stollery, Theodor Lennström.
Viktor Ekbom, Jacob Moverare.
Brandon Gormley, Anders Grönlund.
David Printz.
Forwards:
Elmer Söderblom, Johan Sundström, Rhett Rakhshani.
Mats Rosseli Olsen, Nicklas Lasu, Sebastian Stålberg.
Jacob Peterson, Patrik Carlsson, Ryan Lasch.
Joel Mustonen, Joel Lundqvist, Max Friberg.
Daniel Torgersson.