Tisdag Tis 2 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Tisdag Tis 16 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Fredag Fre 2 April Apr
Måndag Mån 5 April Apr
Onsdag Ons 7 April Apr
Torsdag Tor 8 April Apr
Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr

Westerlund under kontrakt

27 oktober 2016 09:00

Filip Westerlund har skrivit på ett rookie-kontrakt med Frölunda Indians.


Han dansade in i A-laget, spelade snabbt till sig 100 SHL-minuter och har ett färskt rookie-kontrakt i bakfickan – det har gått fort för Filip Westerlund.

– Riktigt stort och roligt. Jag får vara med i A-laget och fortsätta utvecklas i Frölunda, det var inget jag räknade med när säsongen körde igång, säger den 17-årige backen.

Filip Westerlund kom till Frölunda från Härnösand sommaren 2015. Under en säsong har han drillats i Frölundas akademi och är redan nu alltså mogen att ta nästa steg.

– Det här är något vi är jätteglada för. Filip har gjort ett fantastiskt intryck och visat att han håller på SHL-nivå. Och han har potential att ta ytterligare steg, kommenterar Frölundas sportchef Fredrik Sjöström rookie-kontraktet och Westerlunds snabba utveckling:

– Det kanske har gått lite fortare än vad vi anade, men vi har trott på honom och han är förtjänt av det här.

Frölundas filosofi bygger på att akademin skall utbilda och förbereda unga spelare för A-lagsspel - ett arbete som varit framgångsrikt genom åren och Filip Westerlund är bara det senaste exemplet som tagit den korta promenaden i Campus från juniorernas omklädningsrum till Roger Rönnbergs domäner och öppna famn. För att bara nämna några andra i närtid: Anton Blidh, Pontus Widerström, Anton Karlsson, Jacob Larsson, Christoffer Ehn, John Nyberg, Kristoffer Gunnarsson och Kristian Vesalainen.

– För oss är det oerhört viktigt att få fram egna talanger. Det handlar om en långsiktig hållbarhet för oss som förening, förklarar Fredrik Sjöström och skänker en extra tanke till Academy och de ledare som verkar där:

– Dom arbetar med våra unga killar dagligen och gör ett fantastiskt jobb. Stor cred till dom för att dom gör vårt arbete enklare.

Filip Westerlunds färska rookiekontrakt sträcker sig till våren 2019.