• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 7 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Tisdag Tis 14 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 4 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar

Sommarprat: Nicklas Lasu

22 juli 2019 09:00
FHC

Det är samme spelare som kommit tillbaka från Kärpät, men med ett bredare register.


Det blev en tuff avslutning på Finlandsäventyret för Nicklas Lasu - sur förlust på övertid i sjunde avgörande finalmatchen mot HPK.
Det har runnit lite vatten under Älvsborgsbron sedan dess och 29-åring har inte bara flyttat tillbaka utan också acklimatiserat sig en bekant miljö och har upptäckt vad då?
– Mycket är sig likt, men det märks att man hittat ett tydligare sätt att jobba på vissa områden. Och det är skönt att vara tillbaka i nygamla rutiner.

Nicklas Lasu har i olika sammanhang varit rätt tydlig med att det är en annan nummer 31 som återvänder till den klubb han vann dubbeln med 2016. Det som fanns där då finns kvar, men har kompletterats med annat.
– Det handlar om hur man ser på sig själv. Jag är samma Lasu som tidigare, men har utvecklat mitt spel och är i dag den allround-spelare jag vill vara.
Var det viktigt att lämna Frölunda ett tag för att nå dit?
– Ja, det blev en nystart. Jag såg mig själv med andra ögon, andra såg mig med andra ögon och det var det jag behövde. Jag har blivit två år äldre, mognare och har en tryggare bas att stå på och trivs med det.

Nicklas Lasu lämnade Frölunda Indians som assisterande kapten och kan mycket väl axla den rollen igen efter sommaren, men det vill han inte gärna spekulera kring.
– Jag har med mig två års mer erfarenheter att luta mig mot, och det jag kan lova är att jag kommer att jaga Joel igen, skrattar han och funderar lite kring hur det är inleda en ny säsong som dubbel titelhållare – SM-guld och CHL-titeln – precis som 2017.
– Jag tror att vi som klubb och vi spelare är förberedda på hur det kommer att bli den här gången. Det kommer att handla om att ge oss själva chansen och jag kom hem för att vinna titlar med Frölunda.
Och bevisa att Nicklas Lasu har mer på tallriken än hårt uppoffrande jobb?
– Så känner inte jag alls. Jag vet vad jag kan och har inget att bevisa och det är jag trygg med.