• Huvudsponsorer

Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Tisdag Tis 8 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Tisdag Tis 15 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Idag 16 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Fredag Fre 8 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar

Tuff CHL-kvart i Tjeckien

3 december 2018 14:00
CHL

Rutin, tyngd och taktik präglar Frölunda Indians motstånd i CHL-kvartsfinalen, tjeckiska Kometa Brno.


Att Kometa Brno och Frölunda Indians möts i CHL-kvartsfinal är inte den enda kopplingen mellan Tjeckiens andra största stad (380 000 invånare) och Sverige.
Under 30-åriga kriget belägrade svenska trupper under ledning av Lennart Torstenson staden, inte bara en utan två gånger – 1643 och 1645 – men jagades på flykten av Brnos kommendant Jean-Louis Radui de Souches. Minnet av den svenska reträtten 1645 har därefter firats årligen den 3 maj.

Huruvida den historiska utvikningen har någon bäring i tisdagskvällens svensktjeckiska möte i DRFG arena låter vi vara osagt, men att det blir en tuff match står med all önskvärd tydlighet klar.
– Det är ett väldigt erfaret och fysiskt lag vi möter, säger Frölundas videocoach Erik Lignell.
Kometa Brno har vunnit det tjeckiska mästerskapet de senaste två säsongerna och coach Libor Zabransky förfogar över ett mycket rutinerat lag, med betoning på mycket.
Medelåldern ligger på dryga 29 år, snittvikten på 90,5 kilo och laguppställningen kryllar av spelare med meriter från landslag, NHL, KHL och många andra ligor och sammanhang.
Som kaptenen Leos Cermak. Som backen Ondrej Nemec. Som 37-årige Martin Erat och inte minst som Montreal-lånet Tomas Plekanec. Och bara för sakens skull slänger vi in en av få importer – poängpigge amerikanen Peter Mueller som spelat en säsong i SHL och Malmö Redhawks.
– Mueller bildar tillsammans med Petr Holik och Martin Zatovic Brnos offensivt drivande lina. Dom får vi se upp med, förvarnar Erik Lignell och beskriver Kometa Brnos spelplan så här:
– Det är ett taktiskt skickligt lag med en tydlig struktur och som vill föra matcherna. Vi förväntar oss inte att dom kommer att ge oss initiativet.
Hur skall Frölunda hantera det?
– Vi skall trycka upp farten och jobba hårt. Dom kommer att ställas mot ett intensivt och fartfyllt Frölunda.

Tisdagskvällens CHL-kvartsfinal mellan Frölunda och Brno direktsänds i Viaplay och TV 3 sport, sändningen börjar 17.50 (nedsläpp 18.00).

Returen spelas i Frölundaborg på tisdag om en vecka, 11 december – matchen startar 18.00 - biljetter går att köpa via den här länken.