• Huvudsponsorer

Bortaseger efter gedigen insats

21 september 2019 20:29
SHL

Frölunda Indians stod för en gedigen bortamatch när Örebro HK besegrades i Behrn Arena.


ÖREBRO | Frölunda fick en start på matchen man verkligen inte ville ha, när Örebro tog ledningen genom Christopher Mastomäki med hemmalagets första skott, redan efter drygt tre minuters spel.
Vi fick se en intensiv och underhållande kamp med pigga ben i båda lag, som hårt utmanade varandra i 60 minuter inför ett näst intill slutsålt Behrn Arena.

Efter att Frölunda tagit ett par utvisningar i första perioden och blivit något sönderryckta så kunde man i inledningen av den andra perioden på riktigt ta tag i tillställningen. Gästerna etablerade långa anfall med mycket tryck i Örebros försvarszon och skapade fram flertalet högkvalitativa målchanser, men Dominik Furch gjorde en strålande insats i Örebromålet.
Knappt halvvägs in i mittenakten kom så till sist utdelnlingen, när Mats Rosseli Olsen tvingade fram en felpass av en Örebroback som gav Rhett Rakhshani ett gyllene läge – ett läge han tog vara på. Amerikanen lurade elegant undan Furch med en dragning mellan sina egna ben och placerade in en backhand under den tjeckiske målvakten till 1-1.

– Deras försvarare var lite under press och Rosseli Olsen gjorde det bra när han tvingade fram ett misstag. Pucken träffade mig i bröstet, jag fick en liten 50/50-situation med målvakten och ja, resten mer eller mindre bara hände, förklarade målskytten Rhett Rakhshani i C More efter den andra perioden.

Galen avslutning

Till skillnad ifrån de två första perioderna så var det Örebro som skulle starta den tredje perioden piggast och skulle också vaska fram ett par riktigt heta chanser. I synnerhet var det som allra närmast när Mathias Bromé fick pucken i slottet och skulle få två chanser att ge hemmalaget ledningen – men Johan Mattsson stod för två suveräna räddningar och höll kvar det oavgjorda resultatet.
Istället kunde Frölunda vända på steken och i ett långt anfall också ta ledningen när Ryan Lasch slet bakom mål och till slut spelade fram Simon Hjalmarsson, som ifrån slottet satte ett direktskott och gav Frölunda en 2-1-ledning.

Knappt två minuter senare skulle Rhett Rakhshani få en ny bjudning, när en Örebrospelare än en gång passade fel i egen zon. Rakhshani tog vara på tillfället och knäppte in ett handledsskott ifrån slottet som innebar 3-1 och en till synes bekväm ledning.

Men Örebro hade inte sagt sitt.

Halvvägs in i perioden påbörjade Örebro sin upphämtning och inom loppet av mindre än tre minuter hade Shane Harper slagit till två gånger om och sett till att Örebro hämtat in underläget till 3-3. Men, det var ändå inte det sista som hände under matchens ordinarie 60 minuter, för med minuten kvar av den tredje perioden drog Örebros Jordan Boucher på sig en hakningsutvisning som skulle kosta oerhört mycket.

Joel Lundqvist vann en offensiv tekning till Ryan Lasch, som tog några skär in i slottet och avlossade ett klassavslut förbi Dominik Furch med 35 sekunder kvar av matchen som innebar en 4-3-seger och tre poäng hem till Göteborg.

– Vi stod för en riktigt bra bortamatch i dag, konstaterade Simon Hjalmarsson efter slutsignalen och utvecklade:
– Det här kommer stärka oss. Vi spelade ruskigt bra under andra perioden där vi hade många, långa anfall, kanske att vi skulle fått in någon puck där. I tredje slarvade vi för mycket, vi behöver inte spela så naivt när vi leder med 3-1 och tappa två mål på ingenting. Men vi fick med oss några powerplay där Ryan (Lasch) snyggt avslutade och fixade tre poäng åt oss. En bra match som vi kommer bli stärkta av.

Kommande matcher
Torsdag 26/9, kl 19:00, Skellefteå AIK – Frölunda HC,
Lördag 28/9, kl 18:00, Frölunda HC – Färjestad BK (Biljetter),
Torsdag 3/10, kl 19:00, Leksands IF – Frölunda HC.

Matchstatistik

Örebro HK - Frölunda HC 3-4 (1-0, 0-1, 2-3)
Skott:
24-36 (6-14, 7-14, 11-8)
PIM: 6-6 (2-4, 0-0, 4-2)
Åskådare: 5 258 åskådare

Period 1
1-0 (03:09) | Christopher Mastomäki (Marcus Weinstock, Kristian Näkyvä)

Period 2
1-1 (29:57) | Rhett Rakhshani (utan assist)

Period 3
1-2 (45:39) | Simon Hjalmarsson (Ryan Lasch, Viktor Ekbom)
1-3 (4734) | Rhett Rakhshani (utan assist)
2-3 (50:36) | Shane Harper (Muzito Bagenda, Jonathan Andersson)
3-3 (53:12) | Shane Harper (Gustav Backström)
3-4 (59:25) | Ryan Lasch (Joel Lundqvist) PP1

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Mattsson
(Niklas Rubin)

Karl Stollery – Julius Bergman
Viktor Ekbom - Jacob Moverare
Brandon Gormley - Anders Grönlund
David Printz

Joel Mustonen - Joel Lundqvist - Max Friberg
Jacob Peterson - Simon Hjalmarsson - Ryan Lasch
Patrik Carlsson - Johan Sundström – Lucas Raymond
Mats Rosseli Olsen - Nicklas Lasu – Rhett Rakhshani
Sebastian Stålberg