• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Fredag Fre 23 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Tisdag Tis 27 November Nov
Torsdag Tor 29 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb

Första kvartrundan till oss

4 december 2018 20:29
CHL

I den första kvartsfinalen i Champions Hockey League kom numerärt överläge att bli en tveklöst avgörande ingrediens när Frölunda HC tog en stabil 4-1-seger mot Kometa Brno. Tremålsledningen innebär toppenutgång inför nästa veckas returmöte i Frölundaborg.


BRNO | I den ståtliga, nästan lite Madison Square Garden-liknande, DRFG Arena i tjeckiska Brno spelades i afton det första av två kvartsfinalmöten i Champions Hockey League emellan Frölunda HC och de tvåfaldigt regerande, tjeckiska mästarna Kometa Brno. Det var en matchinledning som var aningen hafsig och nästan omgående gavs tjeckerna ett par gyllene chanser att ta kommando i matchen på grund av ett smärre par onödiga utvisningar. Efter att Frölunda klarat av två numerära underlägen skulle man dock, halvvägs in i matchens öppningsperiod, tvingas kapitulera i det tredje, då Bedřich Köhler höll sig framme och rakade in en retur till 1-0 för Brno.

Hemmalaget stod för en fin inledningsperiod där man sköts framåt som burna av en våg efter ledningspucken och vaskade fram ett par chanser till men Johan Gustafsson i målburen var tät. Defensivt gjorde Brno det mesta rätt och boxade ut Frölunda gång på gång, där gästerna hade väldigt svårt att ta sig in på kassen trots några längre anfall med bra snurr. I periodens slutskede ådrog sig Brnos Silvester Kusko en dubbelutvisning som Frölunda skulle utnyttja maximalt.

När bara 27 sekunder återstod av mittenakten mottog Patrik Carlsson en fin sidledspassning ifrån Ryan Lasch och avlossade ett direktskott i första krysset till 1-1. Men ”Purre” var inte färdig, utan skulle också, bara 17 sekunder in i den andra perioden, utnyttja den efterföljande tvåminutaren med att raka in sitt andra mål för kvällen när han (än en gång) serverades av Ryan Lasch och rakade in pucken ifrån slottet.

Händelserik och avgörande period

Det blev en händelserik mittenperiod som kom att bli helt avgörande för matchens utgång, där i synnerhet två situationer kom att riva ned hemmalaget.
Drygt sex minuter in i akten vaskade Brno fram en sylvass målchans där ett backhandavslut ifrån nära håll tog i ribban och studsade ned på mållinjen - en sekvens som fick publik och spelare att jubla samt målsignal att ljuda. Men domaren tyckte annorlunda, gjorde wash out och lät spelet gå vidare, vilket till sist slutade i att Mats Rosseli Olsen - nästan exakt en minut senare - kontrade in en puck i Brnos mål, vilket tvingade fram en videogranskning på hemmalagets situation. Videogranskningen gav negativt utslag och ”Rosses” mål blev istället det som räknades - vilket innebar att norrmannen bröt en mållös svit på 35 raka matcher. Deilig!

Halvvägs in i den andra perioden delade Radek Kučeřík ut en tackling som skickade Ryan Lasch in i sargen, där efterspelet sedan fick den tjeckiske lagkamraten Tomáš Malec att riva till och tog ett par extra utvisningar - som gav Frölunda ett långt fem mot tre-läge. Väl där kunde Lasch än en gång stå som spelfördelare och spelade fram till Chay Genoway, som avlossade ett direktskott förbi Lukáš Dostál till 4-1.

Frölunda hade tagit ett monumentalt grepp om den första halvleken av den här kvartsfinalserien och trots att nästan halva matchen återstod när Genoway satte 4-1 så blev det aldrig riktigt svettigt. Det var ett disciplinerat Frölunda som hade växlat upp och låste ned Brno, som såg ut att ha tappat intresset helt och knappt lyckades komma intill ”JG” för reducering. Istället var det Frölunda som dominerade den tredje perioden och gick för utökande av ledningen, men utan att lyckas.
Slutresultatet 4-1 innebär att Frölunda i returmötet (tisdag 11 december) kan förlora med två mål och ändå avancera vidare till semifinal. Returmötet och upplösningen sker i Frölundaborg, och biljetter till den matchen köper ni (via den här länken).

– Jag tycker att vi spelade riktigt bra där spelet i numerärt överläge blev avgörande. Det här är inte avgjort utan vi har en match till att spela, men det är givetvis skönare att leda med 4-1 än att ligga under, sade Roger Rönnberg i Viasat efter matchen.

Angående status på Ryan Lasch så meddelar Roger Rönnberg att läget är dag till dag.

Kommande matcher
Torsdag 6/12 kl 19:00, Örebro HK - Frölunda HC,
Lördag 8/12, kl 15:15, Frölunda HC - Växjö Lakers (Biljetter),
Tisdag 11/12, kl 18:00, Frölunda HC - Kometa Brno, Kvartsfinal 2 av 2 i CHL (Biljetter).

Matchstatistik

Kometa Brno - Frölunda HC 1-4 (1-1, 0-3, 0-0)
Skott:
17-31 (7-7, 6-14, 4-10)
PIM: 16-10 (4-6, 10-2, 2-2)
Publiksiffra: 3’290 åskådare

Period 1
1-0 (9:57) | Bedřich Köhler (Radim Zohorna, Dalimil Mikyska) PP1
1-1 (19:33) | Patrik Carlsson (Ryan Lasch, Rhett Rakhshani) PP1

Period 2
1-2 (20:17) | Patrik Carlsson (Ryan Lasch, Chay Genoway) PP1
1-3 (27:21) | Mats Rosseli Olsen (Max Friberg, Joel Mustonen)
1-4 (30:54) | Chay Genoway (Ryan Lasch, Patrik Carlsson) PP2

Period 3

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Gustafsson
(Johan Mattsson)

Jonathan Sigalet - Gustav Lindström
Chay Genoway - Anders Grönlund
Viktor Ekbom - Mattias Nørstebø
Jacob Moverare

Rhett Rakhshani - Joel Lundqvist - Ryan Lasch
Simon Hjalmarsson - Patrik Carlsson - Sebastian Stålberg
Samuel Fagemo - Pathrik Westerholm - Ponthus Westerholm
Mats Rosseli Olsen - Joel Mustonen - Max Friberg
Tim Söderlund