• Huvudsponsorer

Sjöström räknar med Fagemo

12 juli 2019 20:11
FHC

Blir det inte NHL spelar Samuel Fagemo i Frölunda Indians nästa säsong.


Dallas- och Rasmus Dahlin-sommaren gick Samuel Fagemo under radarn, men efter ett präktigt genombrott i Frölunda Indians den SM-guldvinnande säsongen 2018/2019 vaknade NHL. I midsommarens draft i Vancouver tingades 19-åringen av Los Angeles Kings i den andra rundan och bara någon månad senare var ett treårskontrakt påskrivet.
”Kul för Samuel och kul för oss. Han är ju en Academy-spelare och det här är ett kvitto på att vår verksamhet fungerar”, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström, väl medveten om vad ett kontrakt betyder. Samuel Fagemo är från och med nu Los Angeles Kings spelare och är förlorad om han tar sig igenom rookie och main camp.
”Det är vi medvetna om, men har samtidigt goda förhoppningar om att han spelar för oss även nästa säsong”, förklarar Sjöström. Hanhals-fostrade Fagemo inleder säsongen med Frölunda Indians, men försvinner till Nordamerika i början av september. Enligt regelverket måste han ta en plats i NHL för att bli kvar, AHL är inget alternativ.
”Carl Grundström är parallellen. Han åkte över och var borta länge, men fick ingen plats och kom tillbaka till oss. Att Samuel åker över finns med i planen och vi har spelare som kan ersätta honom på kort sikt”, konstaterar Fredrik Sjöström.