• Huvudsponsorer

Purres tredje final

20 april 2019 12:57
SHL

Med Patrik Carlsson i laget vinner Frölunda Indians titlar.


Första hemvändarsäsongen, 2015/2016, vann Patrik Carlsson SM-guld och CHL med Frölunda Indians – den andra ytterligare en CHL-titel.
Efter en utflykt till Finland och IFK Helsingfors återvände 31-årige Carlsson till Göteborg sommaren 2018. Självklart blev det en tredje CHL-titel i februari och avancemang till SM-final och möjligheten till ytterligare en buckla.
"Jag hoppas ju och tror att jag är en viktig del av laget och att jag bidrar”, säger den Kungälvsfostrade forwarden som faktiskt har ytterligare en final med Frölunda på meritlistan – förlust mot Färjestad 2006.
”Jag minns att jag kom in i semin och att det var en häftig känsla. Men surt med förlusten, den sved”.

Som den kärnspelare han är går Patrik Carlsson in i finalserien mot Djurgården med extraordinära erfarenheter – han vet vad som krävs för att vinna.
”Det handlar om att inte segla iväg och se för långt fram. Vi får inte vara nöjda med att ha tagit oss hit, vi har långt kvar att gå”.
Djurgården?
”Det kommer att bli en tajt och tuff serie. Mot Malmö var det mycket bökande, mot Luleå fart och fläkt. Jag tror det kommer att bli en kombination av det där i finalen. Vi skall fortsätta spela som vi gjort och dra upp ett högt tempo”.

Finalmatch 1 mellan Frölunda och Djurgården spelas i Scandinavium på söndagseftermiddagen – biljetter går att köpa via den här länken.