• Huvudsponsorer

Svängig straffvinst i Mora

19 oktober 2017 22:54
SHL

Två upphämtade underlägen och en tappad ledning - det svängde fram och tillbaka när Frölunda HC plockade två poäng borta mot Mora IK. Sista ordet fick Lias Andersson, som avslutade matchen (den sista med #24) med en delikat straff.


MORA | Det behövdes lite gruff och ett baklängesmål för att ett Frölunda HC, med två raka vinster i bagaget, skulle vakna till liv när man gästade Mora IK i Jalas Arena denna oktoberkväll. Mora hade blott en vinst på de sju senaste matcherna inför i dag och visade att man skulle bli en tuff nöt att knäcka för Roger Rönnberg och hans mannar. I en ganska medioker inledningsperiod var det Mora som hade de hetaste chanserna, inte minst när man halvvägs in hade ett 33 sekunder långt fem-mot-tre-spel, vilket Frölunda ändå stod emot bra. Till slut skulle ändå Mora ta ledningen, och det med drygt två minuter kvar att spela av perioden.
Men, målet gav enbart Frölunda energi och man avslutade perioden på ett riktigt bra sätt, inte minst för att Mats Rosseli Olsen snappade upp en sargretur och rakade in 1-1-kvitteringen 40 sekunder efter ledningspucken.

ISLOSSNINGEN HÖLL I SIG ÄVEN EFTER PAUSVILAN. För redan 30 sekunder in i mittenakten kunde Mora på nytt ta ledningen när man bjöd på elegant klapp-klapp-spel i numerärt överläge som gav Sebastian Hartmann tom kasse att raka in 2-1-pucken i.
Men, än en gång replikerade Frölunda kort därpå, och denna gång genom Christoffer Ehn som traskade förbi en Moraback, starkt bröt sig in på kassen och lade in pucken bakom Christian Engstrand till 2-2.

I ledning, för första gången

Frölunda lyckades i mittenakten ta ledningen via en snabb kontring där Mats Rosseli Olsen snabbt skrinnade sig igenom mittzon, fångade upp en lös puck och hittade till Sebastian Stålberg som stänkte in sin andra kasse för säsongen, drygt halvvägs in i matchen. Och ledningen skull stå sig länge.

Det blev en kamp ända in i det sista där Mora stressade Frölunda bra, men gästerna – med Johan Gustafsson i spetsen - försvarade kassen bra. Med drygt 2,5 minut kvar av den tredje perioden tar Mora timeout och plockar ut målvakten, vilket leder till att Jacob Nilsson till sist kan raka in kvitteringspucken bakom JG och skickar matchen till förlängning.
Trots ett två-mot-noll-läge för Mora och ett numerärt överläge för Frölunda slutar ändå förlängningen mållöst varpå matchen fick avgöras på straffar.

JG höll tätt och den matchvinnande straffen lade Ryan Lasch, men stängde straffläggningen gjorde Lias Anderssom som läckert fintade bort Engstrand och avslutade #24-tröjan med ett oerhört läckert straffmål. Extrapoängen med hem till Göteborg, alltså.

– Jag tycker att det är en helt okej match från vårt håll, säger Lias Andersson efter slutsignalen och utvecklar:
– Mora är ett jäkligt bra lag, det ska man inte snacka bort. De spelar med hög press, hög fart och trycker tillbaka oss ordentligt. Vi har bra tålamod rakt igenom matchen, så det var synd att de fick in en puck i slutet där.

På lördag gästas vi av Skellefteå AIK där vi, innan matchstart, ska passa på att hylla Niklas Andersson för hans prestationer i föreningen genom att hissa #24 upp i taket.
Matchen börjar kl 15:15 och ceremonin kl 14:45. Biljetter till den matchen köper ni via den här länken, och kom ihåg att vara på plats i god tid.

Matchstatistik

Mora IK - Frölunda HC 3-4 SO (1-1, 1-2, 1-0, 0-0, 0-1)
Skott:
27-42 (7-12, 9-17, 10-7, 1-5, 0-1)
PIM: 14-14 (4-6, 6-4, 2-4, 2-0, 0-0)

Period 1
1-0 (17:55) | David Kase (Jacob Nilsson, John Persson)
1-1 (18:35) | Mats Rosseli Olsen (Joel Lundqvist, Rasmus Dahlin)

Period 2
2-1 (20:30) | Sebastian Hartmann (Jacob Nilsson, Steven Seigo) PP1
2-2 (21:12) | Christoffer Ehn (Max Friberg, Filip Westerlund)
2-3 (31:43) | Sebastian Stålberg (Mats Rosseli Olsen)

Period 3
3-3 (57:52) | Jacob Nilsson (Steven Seigo)

Avgörande straffmålskytt: Ryan Lasch, Frölunda HC

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Gustafsson
(Johan Mattsson)

Adam Almquist - Rasmus Dahlin
Matt Donovan - John Nyberg
Jonathan Sigalet – Kristoffer Gunnarsson
Filip Westerlund

Mats Rosseli Olsen – Joel Lundqvist - Ryan Lasch
Victor Olofsson – Lias Andersson - Max Friberg
Carl Grundström – Simon Hjalmarsson - Sebastian Stålberg
Pontus Widerström – Christoffer Ehn - Ponthus Westerholm
Oliwer Fjellström