• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Måndag Mån 16 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Tisdag Tis 15 December Dec
Torsdag Tor 17 December Dec
Lördag Lör 26 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec
Onsdag Ons 30 December Dec
Söndag Sön 3 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan

Stort spelövertag räckte inte

27 oktober 2020 21:23
SHL

Förlust i Oskarshamn för Frölunda HC, trots stort spelövertag.


OSKARSHAMN | Ett oerhört starkt spel i numerärt överläge (inför matchen 41,67% - högst i ligan) och hög effektivitet (13.48% - högst i ligan) har gjort IK Oskarshamn till en minst sagt farlig motståndare på senare tid. Att hålla sig ifrån utvisningar och vinna spelet i fem-mot-fem var därför viktiga grundpelare i matchplanen för Frölunda HC.

Frölunda inledde också starkt offensivt och skapade flera högkvalitativa målchanser under inledningsminuterna, bland annat när Johan Sundström i andra minuten spelades fri i slottet, men lyfte pucken över ribban ifrån nära håll.
Det var, som åskådare, en underhållande förstaperiod, där en frejdig ishockey i kvickt tempo innehöll många målchanser åt båda håll. Frölunda hade det mesta av puckinnehavet, de flesta anfallen med tryck, men Oskarshamns kontringar var vassa och det var i just en sådan hemmalaget tog ledningen med knappa kvarten spelad av den första perioden.

Matchbilden varierade inte allt för mycket sett över 60 minuter, för en väldigt markant del av dessa ägdes helt av Frölunda, som i långa stunder bodde i Oskarshamns zon. I numerärt överläge pricksköt Lucas Raymond in 1-1-kvitteringen halvvägs in i matchen, men likaläget skulle inte stå sig längre än två minuter.
Oskarshamn fick maximal utdelning på ett fåtal situationer där Frölundaförsvaret var passivt och inom loppet av drygt tre minuter skulle Kim Rosdahl slå till två gånger om och försatte Oskarshamn i en 3-1-ledning inför den tredje perioden, trots en markant Frölundadominans.

– Jag tycker att det är ganska högt tempo där ute. När vi ligger rätt i banan och kan vinna pucken högt så får vi bra möjligheter att skapa tryck och målchanser. Det är många byten som är där vi vill vara som lag, kommenterade Nicklas Lasu i C More och fortsatte:
– Vi är lite slarviga i vårt defensiva spel. Vi är inte hundra procent fokuserade på vad vi ska göra från mittlinjen och hemåt. De (Oskarshamn) är vassa där och får några bra lägen på grund av det.

Muršaks första

Frölunda fortsatte på inslagen väg även i den tredje perioden, med mycket puckinnehav och mycket tid i anfallszon. I numerärt överläge stod Jan Muršak helt rätt och rakade in en retur ifrån nära håll som innebar 3-2 med drygt åtta minuter spelade och hopp om en upphämtning. Målet var också slovenens första den här säsongen.

Närmre skulle Frölunda inte lyckas komma, men det var ruggigt nära när Mats Rosseli Olsen och Max Friberg kom i en två-mot-ett-situation med dryga minuten kvar av matchen, som man inte lyckades förvalta. Oskarshamn spelade starkt defensivt, höll undan och plockade samtliga tre poäng.

– Otroligt irriterande och jag hoppas verkligen det blir en läxa för laget, att vi förstår hur man ska spela sådana här bortamatcher. Vi kan inte öppna upp oss som vi gjorde i andra perioden, där vi bjöd in dem i matchen på grund av två situationer, kommenterade Roger Rönnberg efter slutsignalen och utvecklade:
– Vi tappade skärpan i sex-sju situationer sett över hela matchen och de fick göra tre mål på det. Normalt släpper man inte tre mål på det, men det gjorde vi idag på grund av att vi inte spelade färdigt försvarssituationerna. Men vi var också för trubbiga offensivt. Vi spenderade jättemycket tid i anfallszon, men allt för mycket ute i sarghörnen för att göra det antal mål jag tycker vi borde kunnat göra med tanke på puckinnehavet vi hade.

Kommande matcher
Torsdag 29/10, kl 19:00, Frölunda HC – Örebro HK,
Lördag 31/10, kl 18:00, Leksands IF – Frölunda HC,
Tisdag 10/11, kl 19:00, Luleå HF – Frölunda HC,
Torsdag 12/11, kl 19:00, Frölunda HC – Färjestad BK,
Lördag 14/11, kl 18:00, Linköping HC – Frölunda HC.

Matchstatistik

IK Oskarshamn - Frölunda HC 3-2 (1-0, 2-1, 0-1)
Skott:
20-36 (10-11, 5-11, 5-14)
PIM: 6-4 (0-2, 2-0, 4-2)

Period 1
1-0 (13:39) | Oscar Sundh (Johannes Salmonsson, Tyler Kelleher)

Period 2
1-1 (29:18) | Lucas Raymond (Joel Lundqvist, Johan Mattsson) PP1
2-1 (31:15) | Kim Rosdahl (Fredrik Olofsson, Kim Strömberg)
3-1 (33:38) | Kim Rosdahl (Fredrik Olofsson, Kim Strömberg)

Period 3
3-2 (48:36) | Jan Muršak (Simon Hjalmarsson, Mattias Norlinder) PP1

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Mattsson
(Niklas Rubin)

Jesper Sellgren - Stefan Elliott
Jens Olsson - Mattias Norlinder
Viktor Ekbom – Theodor Lennström
Anders Grönlund

Linus Nässén - Joel Lundqvist - Max Friberg
Simon Hjalmarsson – Jan Muršak – Lucas Raymond
Mats Rosseli Olsen - Nicklas Lasu - Robin Alvarez
Karl Henriksson - Patrik Carlsson – Johan Sundström
Theodor Niederbach