• Huvudsponsorer

Större och starkare

27 juli 2020 09:00
FHC

Efter tre månader i Frölundaborg har Filip Johansson lärt sig cykla enhjuling. Nästa utmaning: att jonglera på cykeln.


Det var många nyheter för Filip Johansson när han flyttade från Leksand till Göteborg i mitten av april. Nytt lag och en ny större stad att bo in sig och navigera i.
– Ja, det var annorlunda mot vad jag är van vid, inte minst trafikmässigt. Men jag har kommit in i det bra tycker jag. Både jag och min tjej har ju släkt i Göteborg och det har underlättat, säger den 20-årige backen som tycker så här om Frölunda Indians efter sina tre första månader och en extremt lång försäsong:
– Min bild av klubben när jag kom stämmer. Frölunda är en proffsig klubb på alla nivåer och med ett stort engagemang. Spelatruppen är drivande och det betyder mycket.

Frölundas fystränare Pär Edlund menar att den på grund av covid-19 förlängda försäsongen har varit nyttig, framförallt för truppens unga spelare, som Filip Johansson.
De har på ett bättre sätt kunnat anpassa sig till Frölunda Indians sätt att träna och framförallt fått mer tid till den avgörande grundträningen.
– Det har varit betydelsefullt. Jag känner redan nu att jag blivit starkare och jag har gått upp i vikt, samtidigt som kosthållningen har blivit bättre. Jag tränar mer och bättre än jag någonsin gjort, säger Filip Johansson som fast i Sverige har tydliga semesterplaner.
– Jag gillar ju hemma så det blir Fagersta i sommar. Och en avstickare till Östersund och tjejens familj.

Och så var det ju det här med enhjulingen. Filip Johansson fick i uppdrag att lära sig cykla av Frölundas mentale rådgivare Susanne Pettersson och det gick bra, men svårighetsgraden har höjts.
– Nästa steg är att jonglera samtidigt som jag cyklar, men det går inte alls. Inte än i alla fall.

Frölunda Indians är tillbaka i Frölundaborg den 3 augusti.