• Huvudsponsorer

Bantat tungviktsmöte

7 februari 2018 14:30
SHL

Ett åderlåtet Frölunda åker norrut och möter ett lika åderlåtet Skellefteå.


Av en ren slump stöter de två SHL-lag som skickat flest spelare till Sydkorea på varandra dagen före OS-invigningen i Pyeongchang. Skellefteå saknar sin förstalina och Frölunda Indians hela fem spelare: Joel Lundqvist, Rasmus Dahlin, Mats Rosseli Olsen, Mattias Nörstebö och Jan Mursak.
– Det är två lag som tappat spetskompetens, men det är lika för båda lagen och andra får kliva fram istället, menar Frölundas assisterande tränare Pär Johansson och pekar på att struktur och system blir extra viktigt under de förutsättningarna:
– Vi måste vila i vårt sätt att spela och visa att vi har en grundtrygghet. Gör vi det skall vem som helst kunna spela i systemet.

Med fem man borta tillkommer förstås lika många och det från lite olika håll. Pathrik Westerholm kommer tillbaka från skada, Kristoffer Gunnarsson och Filip Westerholm kliver in från bänken och Samuel Fagemo och Jacob Peterson ansluter från J20.
Efter morgondagens möte med Skellefteå väntar ytterligare en bortamatch – Rögle på lördag – innan Frölunda Indians tar ledigt en vecka.
– Alla SHL-lag gör samma sak. Det blir en möjlighet för oss att ladda batterierna inför säsongens fortsättning, förklarar Pär Johansson.

Frölundas bortamatch mot Skellefteå på torsdagskvällen, 19.00, direktsänds i Cmore.