• Huvudsponsorer

175 tjejer på regionträffarna

4 april 2019 10:30
FHC

Måndag 1 april genomförde Frölunda säsongens femte och sista tjejträff.


Alla hockeyspelande tjejer i regionen är välkomna att vara med. Och det är många tjejer som anmäler sig så därför har vi nu utökat träffarna till två olika grupper, en för yngre och en för tjejer födda 2005 och 2006.
Denna kväll var det 50 yngre och 13 äldre tjejer från 16 olika klubbar på plats. Totalt har det varit cirka 175 olika tjejer anmälda till våra Tjejträffar under säsongen.

För att Tjejträffarna skall kunna genomföras behövs massa ledare. 19 ledare från 9 klubbar var med denna gång vilket även innebär att det blir en bra mötesplats för ledarna inom tjejhockeyn.

Syftet med Tjejträffarna är främst att tjejer från olika klubbar skall få träffas och träna tillsammans med andra tjejer. Flera klubbar har nu så mycket tjejer så att de kan träna i egna grupper och spela matcher mot andra tjejlag.

För Frölundas del var den gångna helgen historisk då Frölundas egna tjejlag var i Stockholm på första tjejlagscupen.

Många av kvällens tjejer har varit med på alla säsongens träffar. Det är verkligen kul att se vad en säsongs träning gör. Alla har gjort jättestora framsteg och man ser verkligen glöden när de kämpar.
Träffen avslutas traditionsenligt med uppskattat mellanmål, banan och chokladdryck.
Vi passar på att tacka alla inblandade spelare, ledare och föräldrar för säsongens härliga tjejträffar.
Till kommande säsong är planen att utöka antalet Tjejträffar så de kommer mer regelbundet. Mer information om detta kommer i början av hösten. Vi ser fram mot det!

Vi har även en Tjej-grupp på vår populära sommarhockeyskola på Öckerö. Det finns ett fåtal platser kvar. Tjejer födda 2004-2007 är välkomna 28 juli till 2 augusti. Läs mer och anmäl dig på www.frolundacamps.se.