• Huvudsponsorer

Hockeyfest på Hovet

5 januari 2018 15:00
SHL

Djurgården borta blir en tuff uppgift – och en härlig upplevelse.


Topplagen står på kö i Frölunda Indians spelschema och efter Växjö väntar Djurgården på lördagen.
En som Roger Rönnberg uttrycker det ”ruggig utmaning”, men samtidigt något helt annat – ett fullsatt Hovet kommer att bidra till en speciell inramning.
– Det blir en otrolig match att spela. Att det är Järnkaminernas dag kommer att märkas inne i arenan och Djurgården är ett av ligans bästa lag. Dom kommer att vara uppumpade och köra, menar Frölundas huvudtränare som tillsammans med coachteam och trupp – samma som mot Växjö – satte sig på bussen upp till Stockholm efter fredagsförmiddagens träning.
Frölundas slovenske nyförvärv Jan Mursak (bilden) gjorde sitt första träningspass under fredagen, men åkte inte med till huvudstaden.

Natten mot lördag, 02.00, spelar Småkronorna JVM-final mot Kanada i Buffalo, med två Frölundaspelare i laget – Lias Andersson och Rasmus Dahlin. Roger Rönnberg som vann JVM-guld 2012 vet vad som väntar:
– Att få spela en final är en fantastisk känsla. Det kommer att vara fullt påslag. Och man får inget guld, man måste ta det.
Kommer du att se matchen?
– Ja, det skall jag göra.
Vad tycker du om Lias och Rasmus så här långt i turnering?
– Rasmus har varit fantastiskt bra. Han har spelat solitt och för att vinna. Lias gjorde sin bästa match i semifinalen och kommer att vara ännu bättre i finalen.

Frölundas bortamatch mot Djurgården på lördagseftermiddagen direktsänds i TV 4 – matchstart 15.15, sändningen börjar 14.30.