• Huvudsponsorer

Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Måndag Mån 16 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Tisdag Tis 15 December Dec
Torsdag Tor 17 December Dec
Lördag Lör 26 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec
Onsdag Ons 30 December Dec
Söndag Sön 3 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan

Alexander Wennberg och Erik Gustafsson till Frölunda

4 april 2013 10:00

Frölunda Hockey Club fortsätter att bygga laget inför nästa säsong. Två nya kontrakt är undertecknade.

Backen Erik Gustafsson, 21 och forwarden Alexander Wennberg (ovan), 18 har undertecknat kontrakt med Frölunda HC, som gäller två säsonger, till och med 30 april 2015(*). Både Erik Gustafsson och Alexander Wennberg kommer närmast från Djurgården i Hockeyallsvenskan.

Frölunda har nu 21 spelare med A-lagskontrakt klara.


Christian Lechtaler, sportchef Frölunda Hockey Club: -Vi fortsätter att bygga vårt lag enligt den plan vi haft hela tiden. Vi bygger laget på stommen av förra säsongens trupp men kommer att komplettera med nya kvalitéer och unga utvecklingsbara spelare, gärna från regionen.

-Både Erik och Alexander tillhör den unga generationens hockeyspelare. Båda spelarna passar väldigt bra in i vårt lagbygge och har visat att de har en stor potential, vill fortsätta att utvecklas och är redo att anta den utmaningen som vi står inför.

-Erik har rutin från en säsong i Elitserien och spelat med stort förtroende i Djurgården i Hockeyallsvenskan i vinter. Han är en spelskicklig passningsspelare med bra blick för spelet och bra timing.

-Alexander var med och vann JVM-silver med juniorkronorna i vintras. Han har fått viktig rutin och mycket speltid med Djurgården i Hockeyallsvenskan i vinter. Han är en skridskostark forward med bra teknik och har ett rappt skott.

# 56, Erik Gustafsson: -Frölunda är en bra förening, ett bra hockeylag och Göteborg är en bra stad, har jag hört. Det kändes bra redan från början när vi började snacka och så har det fortsatt hela vägen. Svårare än så var det inte med det valet.

-Jag har alltid stora förväntningar och vill alltid vinna. Så siktet är högt ställt. Det är en tuff utmaning men jag tror väldigt mycket på det här laget.

-Nummer 56 har jag spelat med sedan jag kom till Djurgårdens J-18lag. Jag har bytt en gång tidigare under säsongerna i Djurgården, men det gick inte så bra då. Så jag kör på med tröja 56.

#10 Alexander Wennberg:

-Det nybygge som Frölunda nu skapar vill jag gärna vara en del av. Det känns som en perfekt miljö för att fortsätta utvecklas. Jag känner mig trygg med tränarna och vet vad de kräver av mig.

-Jag känner redan rätt så många av spelarna i laget och det är förstås en fördel när man kommer som ny. Har hört att Frölunda Campus är en helt fantastisk träningsanläggning och att det är bra tryck i Scandinavium när det är mycket folk, det vet ju alla.

-Tröja 10 har jag haft i alla sporter jag hållit på med, så den tar jag gärna även i Frölunda.

HÄR kan du se läget i Frölunda A-lagstrupp.

(*) I Pressinformationen och Klubb Frölunda angavs i några utskick felaktigt slutdatum 2014 för de båda kontrakten. Rätt datum ska vara 2015.