• Huvudsponsorer

Seger i Strömstad Hockey Classic

24 augusti 2019 18:21
Försäsong

Frölunda HC besegrade Färjestad BK i "finalen" av försäsongsturneringen Strömstad Hockey Classic och tog hem segern i trelagsturneringen.


_SKEE _ | I sedvanlig augusti-anda ställdes Frölunda HC mot Färjestad BK för en sista försäsongsmatch, i något av en final i trelagsturneringen Strömstad Hockey Classics (med Leksands IF som tredje lag). En ganska böljande, men pigg, matchinledning utvecklades till en period där Färjestad var det lag som förde spelet, etablerade tryck i anfallszon och skapade lägen. Drygt halvvägs in i öppningsakten skulle också värmlänningarna spräcka nollan och ta ledningen med 1-0 nära Victor Ejdsell överlistade Niklas Rubin i spel fem mot fyra.

Frölunda var dock det lag som skulle ta över matchbilden efter första paus och öppnade den andra perioden starkt. Ett par Färjestadsutvisningar gav också Frölunda en del is att gå på och under Frölundas tredje numerära överläge kom så till sist utdelningen. Samuel Fagemo fick pucken i den högra tekningscirkeln och pricksköt in 1-1.

– Jag hade några lägen där i de tidigare numerära överlägen, så det var skönt att den satt till slut, kommenterade Samuel Fagemo till C More och förklarade sin syn på spelet:
– Klart mycket bättre spel ifrån oss i den andra perioden än i den första. Vi hade lite mer fart och skapade lite fler lägen.

Dubbel vinst

Frölunda skulle så småningom spänna bågen framåt matchslutet och skulle avgöra en jämn match. Anders Grönlund kom in bakifrån mål, klev in framför och lyfte in en backhand förbi Markus Svensson till 2-1, när drygt sju minuter återstod.
Det blev något nervigt i slutskedet, när Färjestad tryckte på för en kvittering. Istället kunde lagkapten Joel Lundqvist lyfta in pucken i tom kasse och fastställde slutresultatet 3-1, vilket innebar både seger i matchen och totalseger i Strömstad Hockey Classic.

– Den (pokalen) var lite lättare än många andra, men pokal som pokal, konstaterade Joel Lundqvist efter slutsignalen.
– Färjestad var bättre i den första perioden, sedan tycker jag att vi kom in bättre i andra. I tredje var det chanser åt båda håll, så det var väl en ganska jämn match överlag. Alltid speciellt att möta Färjestad, oavsett match och serie. Vi vinner och det är vi nöjda med. Vi har tagit steg den här helgen, gentemot de två inledande träningsmatcherna. CHL är skarpt läge, det är bra innan serien drar igång att få lite tävlingsmatcher i sig. Så vi ser fram emot nästa helg, avslutade Joel.

Kommande matcher
Fredag 30/8, kl 18:00, Frölunda HC – Graz 99ers (Champions Hockey League) | Biljetter),
Söndag 1/9, kl 16:00, Frölunda HC – Mountfield HK (Champions Hockey League) | Biljetter),
Torsdag 5/9, kl 20:20, Graz 99ers - Frölunda HC (Champions Hockey League).

Matchstatistik

Frölunda HC – Färjestad BK 3-1 (0-1, 1-0, 2-0)
Skott:
32-34 (9-11, 11-14, 12-9)
PIM: 6-8 (2-0, 0-6, 4-2)
Publiksiffra: 500 åskådare

Period 1
0-1 (10:20) | Victor Ejdsell (Martin Johansson) PP1

Period 2
1-1 (38:51) | Samuel Fagemo (Jacob Moverare, Johan Sundström) PP1

Period 3
2-1 (42:36) | Anders Grönlund (Karl Henriksson)
3-1 (59:25) | Joel Lundqvist (Jacob Moverare) ENG

Så här ställde Frölunda upp:
Niklas Rubin
(Johan Mattsson)

Theodor Lennström – Karl Stollery
Jacob Moverare - Viktor Ekbom
Anders Grönlund – David Printz
Filip Persson

Joel Mustonen - Joel Lundqvist - Max Friberg
Simon Hjalmarsson – Karl Henriksson – Lucas Raymond
Patrik Carlsson – Jacob Peterson – Sebastian Stålberg
Mats Rosseli Olsen – Johan Sundström – Samuel Fagemo