• Huvudsponsorer

Vi möter HV71 i kvartsfinalen

20 mars 2017 21:20
J20

Frölunda J20 är endast två segrar ifrån JSM helgen i Nyköping men för att ta sig dit krävs att man besegrar HV71 i kvartsfinalspelet som avgörs i en serie bäst av tre.


Frölunda J20 gick segrande ur en ruskigt jämn matchserie mot Luleå Hockey där man slutligen vann med 2-1 i matcher efter en högdramatisk lördagsmatch i Frölundaborg som avgjordes på straffar. Nu kliver man in i kvartsfinalsspel där man ställs mot HV71 som valde Göteborgarna på måndagsförmiddagen. Att HV71 valde Frölunda var ett väntat val enligt tränaren Johan Benker som ser fram emot kvartsfinalsserien mot Jönköpingslaget:
Jag hade på känn att de skulle välja oss och det ska bli spännande att få möta dem i kvartsfinalen säger Johan.

Det ska tilläggas att historiken mellan lagen den här säsongen, tre straffavgöranden på fem möten under säsongen där Frölunda gått segrande ur tre av matcherna vittnar om att även kvartsfinalen knappast kommer bli annorlunda. De har precis som oss ett bra lag och det är alltid jämna matcher mellan oss. Det kommer bli en tuff matchserie säger Johan och ler förväntansfullt.

Åttondelsfinalen mot Luleå blev en tajt serie där det defensiva spelet stod i fokus men Johan förväntar sig betydligt öppnare ishockey mot HV71; Det har blivit lite mer mål när vi mött HV71. Vi är nöjda med vårt defensiva spel och målvakter och jag hoppas att vår defensiv ska hålla även i kvartsfinalen med tanke på att deras förstaline är ruskigt vass.

Känslan i laget är god säger Johan, killarna är spelsugna och om det krävs två eller tre matcher för att avancera till ”Final Four” svarar Johan snabbt ”Max tre matcher”.

Noterbart är att Frölunda spelar sin onsdagsmatch hemma i Scandinavium Arena. Matchstart 19:00 och det är fri entré.

Spelschema HV71-Frölunda HC
onsdag 22 mars kl. 19:00 Frölunda HC-HV71 Scandinavium Arena
fredag 24 mars kl. 19:00 HV71-Frölunda HC Kinnarps Arena
Ev. lördag 25 mars kl. 14:30 HV71-Frölunda HC Kinnarps Arena

Såhär valde övriga lag:
Växjö Lakers-Örebro Hockey
Leksand-AIK
Modo-Timrå