• Huvudsponsorer

”Vi ser framåt”

26 februari 2020 14:32
SHL

Frölunda Indians har läget klart för sig inför bortamatchen mot Linköping försäkrar Sebastian Stålberg.


Tung torsk mot Leksand i Scandinavium i tisdags och en förlustrad som är uppe i tre raka matcher.
– Det är så klart inget roligt och den trenden vill vi ju bryta så fort som möjligt, säger Sebastian Stålberg, väl medveten om att det börjar dra ihop sig, bara sju omgångar kvar av SHL:s grundserie:
– Det är ju bara att titta på hur tabellen ser ut. Vi måste börja vinna matcher och få in poängen. Och vi vet att vi kan, vi har ju gjort det förut.

Frölunda och Linköping möttes för inte så länge sedan i Scandinavium och laget från Östergötland åkte hem med de tre poängen.
– Vi får inte bli runda som senast vi möttes, det är lite nyckeln mot Linköping. Det är här och nu som gäller och vi måste inse allvaret. Vi vill bli topp sex och det är lite slutspelsläge redan nu, konstaterar Sebastian Stålberg.
Frölundas bortamatch mot Linköping på torsdagskvällen, 19.00, direktsänds i Cmore.

Rhett Rakhshani fick två matchers avstängning efter matchstraffet mot Leksand och amerikanen kommenterar disciplinnämndens besked så här:
– Det är bra att domarna och ligan skyddar oss spelare och dom har ett tufft jobb. Med det sagt: jag accepterar disciplinnämndens beslut, men håller inte med om det. Ur min synvinkel gör jag mig inte skyldig till en elbowing – min armbåge är inte i närheten av spelarens huvud. Och rent generellt tycker jag att uppsåtet inte utfallet skall vara vägledande i den här typen av ärenden.