• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Torsdag Tor 22 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Tisdag Tis 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov

Kanadensiske centern Matt Duchene till Frölunda

2 oktober 2012 22:40

Frölunda HC och den kanadensiske centern Matt Duchene, 21 har idag muntligen enats om ett korttidskontrakt, som gäller två månader.

–Vi tvingas göra den här tillfälliga kompletteringen av A-truppen för att lindra skadeläget i truppen. Vi har mycket kännbara skador på både Mathis Olimb och Dick Axelsson, samt frågetecken på Magnus Kahnberg, säger Frölundas klubbdirektör Anderz Larqvist.


–Mathis Olimb är center och en nyckelspelare i vårt lag. Allt sedan han blev skadad har vi intensivt sökt efter en center med samma kapacitet som Mathis. Den här tiden, mitt under brinnande säsong, finns ett begränsat antal spelare tillgängliga på marknaden, därför har vi fått vidga vårt sökområde på det här sättet, säger Larqvist..

Kanadensaren tillhör Colorado Avalanche organisation, där han spelat sedan säsongen 2009-2010. Han är rankad som en av Nordamerikas främsta centrar. Senaste säsongen spelade han 58 matcher i NHL (14+14=28), säsongen innan 80 matcher (27+40=67). Duchene draftades av Colorado Avalanche i första rundan 2009, som den tredje spelaren totalt.

Sammanlagt har Matt Duchene spelat 219 matcher i NHL (65+85=150) och han har även spelat med Team Canada de senaste säsongerna.

Kent Johansson, tränare Frölunda Indians: -Med vår nyckelspelare Mathis Olimb på skadelistan måste vi agera och lösa detta så länge Mathis är borta. Skadeläget i truppen blev ju inte bättre med Dick Axelssons ledbandsskada idag och frågetecknen kring Magnus Kahnbergs lårskada.

–Duchene är en kreativ center med egenskaper som liknar Mathis Olimb, därför känns det här som en mycket positiv lösning.

#91 Matt Duchene
-Det känns väldigt spännande att få komma till Sverige och spela hockey. Peter Forsberg har ju gjort ett visst intryck på oss och Jocke Lindström i Skellefteå spelade med oss förra säsongen.

-Jag har varit i Sverige en gång på ett hockeyläger för några år sedan. De intryck jag fick då och det jag har hört från andra är väldigt positivt. Scandinavium har jag sett på bild och Frölunda har jag sett lite på Youtube.

-Den svenska ligan blir en utmaning för mig och jag ser verkligen fram emot att få spela hockey igen. Jag är väldigt laddad.

-Nummer 91 får det bli i Frölunda, det är ju mitt födelseår.

Matt Duchene kommer till Göteborg i slutet av veckan. Innan debuten ska all pappersexercis avklaras och Matt ska genomgå en läkarundersökning. Tidigast i början av nästa vecka beräknas Duchene vara spelklar för Frölunda Indians.