Tisdag Tis 2 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Tisdag Tis 16 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Fredag Fre 2 April Apr
Måndag Mån 5 April Apr
Onsdag Ons 7 April Apr
Torsdag Tor 8 April Apr
Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr

Joel och Roger förlänger

27 juli 2017 13:05

Joel Lundqvist och Roger Rönnberg har skrivit på nya, långa kontrakt med Frölunda Indians.


Färske VM-guldmedaljören Joel Lundqvist och prisbelönte tränaren Roger Rönnberg – vald till Europas bästa tränare på EHC awards i somras – väljer att förlänga sina respektive kontrakt med Frölunda Indians.
Rönnbergs nya kontrakt sträcker sig fem år framåt i tiden, till 2022.
”Vi jobbar med kontinuitet och eftersom vi har stor omsättning på spelare vill vi ha bra ledare som Roger som arbetar över tid”, säger Frölundas klubbdirektör Christian Lechtaler:
”Roger är en unik ledare som är enormt lojal mot Frölunda. Han drivs av att utveckla, har en enorm energi och leder utifrån föreningens värdegrund”.

46-årige Rönnberg kom till Frölunda 2013 och har under sina fyra första säsonger i klubben vunnit ett SM-guld (2016) och två CHL-titlar (2016 och 2017).
”Jag trivs fantastiskt bra i föreningen och i stan och det är fullt naturligt att jag vill vara med på resan framåt. Vi jobbar långsiktigt i Frölunda och vi är inte klara ännu, utvecklingsarbetet kommer att fortsätta”, förklarar Rönnberg och är tydlig med hur målbilden kommer att se ut de kommande fem säsongerna:
”Vi vill vinna SM-guld och CHL, det kravet har vi på oss från föreningen”.

Frölundas och Tre Kronors lagkapten Joel Lundqvist – 14 säsonger i klubbens A-lag och tre SM-guld - har förlängt sitt kontrakt till 2020.
”Han är vår ledare och kapten och han står för att allt det vi vill att en Frölundaspelare skall stå för”, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

35-årige Lundqvist kommenterar kontraktsförlängningen så här:
”Frölunda är min klubb så valet var självklart. Jag ser fram emot att leda laget tre år till. Frölunda är en klubb som vill vinna titlar och det vill jag också, det är därför jag håller på”.

Med Roger Rönnberg och Joel Lundqvist säkrade för ytterligare fem respektive tre säsonger skickar Frölunda Indians en tydlig signal konstaterar Christian Lechtaler:
”Vi är halvvägs på den resa som började 2013 och vi fortsätter den framåt tillsammans med våra två stora ledare Roger och Joel. Det är på det sätter Frölunda jobbar, det är vår strategi”.

Frölunda Indians är efter några veckors semester tillbaka på Campus på tisdag i nästa vecka (1 augusti).