• Huvudsponsorer

Trivsam tradition

12 december 2017 15:55
FHC

Den väl tilltagna julklaps-säcken är levererad – till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.


En gång om året och strax innan jul byter Frölunda Indians Campus mot Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus och inte bara för att hälsa på, det lackar ju mot jul.
”I år har vi med oss lite olika grejer. Lite allt möjligt till barn i alla åldrar”, säger tidigare Frölunda-spelaren Anton Axelsson som ärvde ansvaret för traditionen, elfte året, av sin bror Per-Johan och inte har några planer på att släppa det vidare under överskådlig tid:
”Det är ju så många spelare in och ut ur truppen och jag har ju inga planer på att flytta på mig så jag fortsätter.”.

Själva upplägget är enkelt. Frölunda samlar in pengar i omklädningsrummet och på kontoret och kryddar med bidrag från några sponsorer (Kurt ”Slangen” Carlsson, Hansson Holding, Reklamservice och Nids4Kids). För den insamlade summan köps julklappar som Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus behöver – själva överlämnandet blir en för alla parter trivsam bonus.
”Det är aldrig några problem att få in pengarna och inget som är betungande. Det är en bra grej som inte får dö ut”, säger Anton Axelsson som har roddat projektet tillsammans med sin inside man, Christoffer Ehn:
”Han har skött sig mycket bra”, betygsätter Axelsson.