• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Tisdag Tis 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec

Andra raka hemmanollan

13 april 2019 17:39
SHL

Jacob Moverare stod för sina första slutspelspoäng i karriären när Frölunda HC kopplade ett hårt grepp om semifinalserien mot Luleå HF och utökade ledningen till 3-1 i matcher. Johan Mattsson stod för ännu en strålande insats mellan stolparna och höll nollan för andra hemmamatchen i följd.


GÖTEBORG | Frölunda satte sig själva i en bra sits tidigt i den fjärde semifinalen mot Luleå när Jacob Moverare följde med upp i ett anfall, sköt i utsidan av målburen, åkte för att hämta pucken bakom densamma och spelade in till Rhett Rakhshani. Rakhshani kunde, ifrån den högra tekningscirkeln, avlossa ett direktskott så högt upp i det vänstra krysset som bara möjligt går och försatte Frölunda i en 1-0-ledning med drygt sju spelade minuter.
Målet var amerikanens fjärde i detta SM-slutspel och hans 50:e slutspelspoäng totalt i SHL-karriären – en notering som ”bara” 36 spelare i historien slår. Jacob Moverare, å andra sidan, stod med assisten för sin första slutspelspoäng i karriären.

Målet var början på en ordentlig Frölundakavalkad där hemmalaget kopplade ett monumentalt grepp om den första perioden med fart, fantasi och spelskicklighet – men trots ett kraftigt övertag och många farliga målchanser så skulle en utökning av ledningen dröja tills några minuter in i den andra perioden. En kvick zon-entré i numerärt överläge bäddade för Samuel Fagemo, som ifrån den vänstra tekningscirkeln avlossade ett handledsskott ovanför Joel Lassinanttis plockhandske och utökade ledningen till 2-0 med sitt första slutspelsmål i SHL-karriären.
Efter 12 mållösa matcher i följd gissar vi att det var ett mycket efterlängtat mål för 19-åringen – som med sina 14 mål i grundserien blev ligans näst målbästa junior.

Inte ofarligt

I en match där offensiven talade för sig själv fanns det lite att önska i försvarsspelet, i synnerhet det med puck i behåll. Luleås höga forecheck ställde till det för Frölundaförsvaret många gånger och hade det inte varit för en än en gång magnifikt spelande Johan Mattsson i målburen – tja, då hade kanske matchen sett annorlunda ut.
Robin Kovacs fick mycket tid och yta i slottet och försökte vänta ut Mattsson i sidled, men Johan fick armen på pucken, som sedan tog i målramen. Även Niklas Olausson fick ett friläge några minuter senare, men en benparad från Mattsson satte stopp för 32-åringen – som ännu är mållös i semifinalserien.

Väggen

Luleå fick en kanonchans att tidigt i den tredje perioden ta sig in i matchen när Anders Grönlund visades ut redan efter en knapp minut. Men det här var en kväll där spel i numerärt underläge var exceptionellt från Frölundas håll och tack vare det lyckades inte Luleå riktigt komma intill. I tredje perioden var det hög klass på försvars- och positionsspelet där gästerna fick kämpa oerhört hårt för att ens komma in i zon, komma ut ur hörnen och ännu hårdare för att komma till de farliga områdena. Istället var det Frölunda som kunde kontra och skapa de allra farligaste chanserna, inte minst när Jacob Moverare följde med upp i anfall och skapade en två-mot-etta med Ryan Lasch eller när Samuel Fagemo senare bröt in i slottet och avlossade ett skott som smet strax utanför stolpen.

I slutminuterna plockade Luleå målvakten Joel Lassinantti för en extra utespelare på banan i jakten på reducering och kvittering, men en tekningsvinst i mittzon bäddade för Jacob Moverare, som med 1:30 kvar av tillställningen satte spiken i kistan med 3-0 i tom kasse – vilket var hans första i SHL-slutspel.

– Jag tycker att killarna svarar upp väldigt bra i dag. Vi var otroligt irriterade på varandra efter förra matchen uppe i Luleå där vi kom upp och var jätteblöta med avsaknad av förståelse för vad som väntade oss, konstaterade Roger Rönnberg efter slutsignalen.
– Underbart att vi kan studsa tillbaka och vi börjar se ut som vi ska göra. Intensiteten i skridskoåkning och närkamperna var där och vi lär oss snabbt vad som är viktigt när man möter Luleå. Vi börjar hitta fler och fler saker som ger oss fördel i matcherna och det här var vår bästa prestation mot Luleå.

Roger är också ödmjuk med respekt för motståndet inför vad som kan komma.
– Det är mycket hockey kvar, vi är förberedda för det. Vi ska försöka bryta ned serietvåan och det vore en fantastisk prestation av vårt lag. Vi är ödmjuka och vet att det är mycket hockey kvar.

Kommande matcher
Semifinal #5 | Måndag 15 april, kl 19:30 | Coop Norrbotten Arena.

Matchstatistik

Frölunda HC – Luleå HF 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)
Frölunda leder med 3-1 i matcher
Skott:
19-18 (10-5, 4-7, 5-6)
PIM: 6-6 (2-2, 2-4, 2-0)
Publiksiffra: 12 044 åskådare

Period 1
1-0 (07:25) | Rhett Rakhshani (Jacob Moverare, Patrik Carlsson)

Period 2
2-0 (26:22) | Samuel Fagemo (Max Friberg, Jacob Peterson) PP1

Period 3
3-0 (58:30) | Jacob Moverare (Rhett Rakhshani) ENG

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Mattsson
(Johan Gustafsson)

Jonathan Sigalet - Chay Genoway
Anders Grönlund - Gustav Lindström
David Printz - Jacob Moverare
Viktor Ekbom

Joel Mustonen - Joel Lundqvist - Max Friberg
Samuel Fagemo - Simon Hjalmarsson - Ryan Lasch
Sebastian Stålberg – Jacob Peterson - Ponthus Westerholm
Mats Rosseli Olsen – Patrik Carlsson – Rhett Rakhshani
Linus Nässén