• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Idag 27 Februari Feb
Tisdag Tis 2 Mars Mar
Lördag Lör 6 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar

Motigt i Skellefteå

14 januari 2021 21:26
SHL

Disciplin och special teams stora akilleshälar när Frölunda föll i Skellefteå.


Inför den 33:e SHL-omgången där Frölunda HC gästade Skellefteå AIK så hade de fem senaste mötena slutat med idel hemmasegrar. Hemmalaget fick denna gång en strålande möjlighet direkt i inledningen när Oscar Möller fick ett friläge redan efter en halvminut – men Johan Mattsson i Frölundamålet viftade till med plockhandsken och stod för en fin räddning.

Efter en pigg och rätt jämn matchinledning började gästerna på riktigt hitta fram till spelet knappt halvvägs in i perioden, där Joel Lundqvist kanske fick den hetaste möjligheten, men missade mål med direktskottet ifrån slottet. Ett outnyttjat numerärt överläge och en utvisning senare så var det istället Skellefteå som bröt dödläget i numerärt överläge. Jonatan Berggren, placerad bakom mål, vallade in pucken i mål via Robin Alvarez skridsko och gav hemmalaget 1-0 efter knappa kvarten spelad.
Det skulle dock inte ta mer än 40 sekunder för Frölunda att svara, efter att Lundqvist vunnit en offensiv tekning till Mattias Norlinder, som rundade en Skellefteåspelare, klev in i slottet och knäppte en handledare förbi Gustaf Lindvall i den svart/gula målvaktsmunderingen.

– Bra sätt att få komma tillbaka på, alltid kul att göra mål, kommenterade målskytt Norlinder, som var tillbaka i spel efter sex matchers frånvaro. – Joel (Lundqvist) vann tekningen och det var ganska nära att bli kontring för dem, så jag försökte bara ta pucken på kassen och så råkade den studsa in.

Utvisningar förstörde kvällen

Den ganska jämna inledningsperiod såg länge ut att gå mot pausvila med ett oavgjort resultat på tavlan, men under en avvaktande Frölundautvisning kunde Skellefteå, med sex utespelare på banan, återta ledningen genom Oscar Möller, som skarvade in pucken ifrån slottet.

Med halvminuten kvar av perioden kolliderade Mats Rosseli Olsen med Skellefteåmålvakten Gustaf Lindvall och ådömdes fem minuter och matchstraff, vilket gav hemmalaget en lång startsträcka att ta kommandot i den andra perioden. Just den femman redde Frölunda ut, men allt eftersom perioden tickade på, desto fler utvisningar föll – och desto fler chanser fick Skellefteå att utöka ledningen.
Jonatan Berggren gav västerbottningarna ledningen i numerärt överläge i den första perioden, via en Frölundaskridsko. Berggren utökade också västerbottningarnas ledning till 3-1 i numerärt överläge med halva den andra perioden spelad, även denna gång via en skridsko. Trots att man egentligen stod för ett ganska bra boxplay-spel länge, så skulle den mängd utvisningar till slut kosta. Energin, fantasin och trycket hos Frölunda fanns inte riktigt efter hemmalagets tredje mål, bortsett ett par toppar till och från under matchen. Lägena i numerärt överläge fanns trots allt också för Frölunda, men allt för svagt spel där blev ytterligare en anledning som gjorde att Skellefteå skulle ta samtliga tre poäng.

Jonathan Johnsson utökade Skellefteås ledning till 4-1 innan Joakim Lindström fastställde slutresultatet 5-1 i den tredje perioden.

– Jag tycker att vi tappade ordentligt med energi efter utvisningarna vi tog i den andra perioden, kommenterade Roger Rönnberg i C More och utvecklade:
– Vi spelade bra i boxplay ganska länge, men orkade till slut inte stå emot. Det kostade tyvärr energi i vårt offensiva spel också. Vi såg väldigt uddlösa ut därefter, avslutade Roger.

Kommande matcher
Lördag 16/1, kl 18:00, Färjestad BK – Frölunda HC,
Tisdag 19/1, kl 19:00, Frölunda HC – Linköping HC,
Torsdag 21/1, kl 19:00, Frölunda HC – Leksands IF,
Lördag 23/1, kl 15:15, Frölunda HC – Örebro HK,
Torsdag 28/1, kl 19:00, IF Malmö Redhawks – Frölunda HC.

Matchstatistik

Skellefteå AIK - Frölunda HC 5-1 (2-1, 2-0, 1-0)
Skott:
27-35 (9-13, 11-8, 7-14)
PIM: 27-35 (2-27, 6-8, 6-0)

Period 1
1-0 (14:54) | Jonatan Berggren (Philip Broberg, Jonathan Johnsson) PP1
1-1 (15:34) | Mattias Norlinder (Joel Lundqvist)
2-1 (18:11) | Oscar Möller (Tyler Morley, Oskar Nilsson)

Period 2
3-1 (29:19) | Jonatan Berggren (Joakim Lindström, Oscar Möller) PP1
4-1 (31:58) | Jonathan Johnsson (Jesper Frödén, Niclas Burström)

Period 3
5-1 (51:06) | Joakim Lindström (Tuomas Kiiskinen, Melker Karlsson)

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Mattsson
(Niklas Rubin)

Jesper Sellgren - Viktor Ekbom
Jens Olsson - Filip Johansson
Jonathan Sigalet - Anders Grönlund
Mattias Norlinder

Karl Henriksson - Joel Lundqvist - Max Friberg
Mats Rosseli Olsen - Nicklas Lasu - Robin Alvarez
Simon Hjalmarsson - Patrik Carlsson - Christoffer Ehn
Linus Nässén - Jan Muršak - Lucas Raymond
Elmer Söderblom