• Huvudsponsorer

Söndag Sön 31 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Torsdag Tor 22 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt

Dif flög förbi i första

26 januari 2019 17:54
SHL

Frölunda HC hängde inte alls med i Djurgårdens IF:s tempo i den första perioden och förlorade matchen redan där, när fjärde raka hemmaförlusten i SHL var ett faktum.


GÖTEBORG | Djurgårdens IF gästade Frölunda HC för säsongens tredje möte och kunde knappast ha fått en bättre start i Scandinavium, då Daniel Brodin spräckte nollan och gav gästerna en 1-0-ledning redan efter 29 sekunder.
Även om Frölunda kvitterade knappt fyra minuter senare, när Chay Genoway lättade in en puck ifrån blålinjen och fick lite hjälp av Jason Garrison och Adam Reideborn, som inte kunde få kontroll på den flipperspels-liknande puckbanan utan istället oturligt mellan varandra vallade in 1-1 för Frölunda. Men det var ett av väldigt få misstag de vitklädda skulle stå för i den här matchen, då man gjorde allt rätt, dominerade tillställningen och dessutom skoningslöst utnyttjade alla lägen man skapade.

Efter 9:53 kunde Jakob Lilja återge ledningen för Djurgården och fick se lagkamraterna utöka ledningen till 3-1 bara 17 sekunder senare, när en något oväntad sargstuds gav Marcus Davidsson ett öppet läge i slottet.
Gästerna rullade på, flög ifrån Frölundaspelarna och kunde gå ifrån till 5-1 innan perioden ens var 16 minuter gammal.

– En lördag här hemma i ett fullsatt Scandinavium och Djurgården som motståndare. Det finns inga ursäkter för att det inte ska vara påslag och adrenalin, så jag har tyvärr inget bra svar på varför den första perioden såg ut som ded gjorde, suckade en besviken Max Friberg i C More.

FRÖLUNDA HÖJDE SIG AVSEVÄRT i den andra perioden och satte omedelbart full fart mot Djurgårdsmålet, där Adam Reideborn växte till en gigant i matchen.
Redan under periodens fem första minuter skapades flertalet chanser som kunde – och borde – resulterat i ett par reduceringsmål, men trots styrningar ifrån nära håll och vassa returlägen så hade Frölunda oerhört svårt att överlista Reideborn i dag.

En bov i anledningarna till att Frölunda aldrig riktigt skulle klara komma in i matchen igen var uteblivet utnyttjande av numerära överlägen. För trots sex numerära överlägen i matchen – där 5:32 av mittenaktens avslutande sju minuter spelades i fem mot fyra – så skulle inte Frölunda förmås få in trissan i något av dem. Inte ens i matchens slutskede, när gästernas Erik Walli-Walterholm ådrog sig ett matchstraff för checking from behind och gav Frölunda ett fem minuter långt numerärt överläge. Dessförinnan hade dock Djurgården redan utökat ledningen 6-1, när Daniel Brodin styrde in pucken bakom en chanslös Johan Gustafsson och således fastställt slutresultatet i en match som redan var avgjord efter en kvart.

– Starten i dag bekymrar mig, suckade Roger Rönnberg på presskonferensen efter matchen och utvecklade sina tankar:
– För två dagar sedan så såg vi ut ungefär som Djurgården gjorde idag, där vi jobbade ned ett hemmalag som var lite långsamma i besluten, tog lite för god tid på sig och blev lite omständliga. Två dagar senare (i dag) så sitter jag på andra sidan där vårt lags beslut tar allt för lång tid, både med och utan puck. Djurgården spelade i väldigt bra tempo vilket gjorde det svårt för oss. Förvånad och väldigt frustrerad över att vi inte var redo för den farten. SHL är världens jämnaste liga och det är ruskigt utmanande att vara ledare i denna ligan där man från en dag till en annan kan se så olika ut.

Hur gick snacket emellan den första och andra perioden?
– Vi resonerade som så att vi inte hade något att förlora efter en sådan brakperiod som den första. Kunde vi gjort 2-0 på dem i andra så hade det varit öppet i den tredje, och det kändes som om att killarna trodde på det. Men vi fick ingen extra energi och inget att gå på trots många målchanser vilket ledde till att vi tappade den intensiteten sedan i tredje.

Kommande matcher
Tisdag 29/1, kl 19:00, Örebro HK - Frölunda HC,
Lördag 2/2, kl 18:00, HV71 - Frölunda HC,
Tisdag 5/2, kl , CHAMPIONS HOCKEY LEAGUE-FINAL | Frölunda HC - Red Bull München (Biljetter),

Matchstatistik

Frölunda HC – Djurgårdens IF 1-6 (1-5, 0-0, 0-1)
Skott:
39-24 (3-14, 21-3, 15-7)
PIM: 6-35 (2-0, 2-6, 2-29)
Publiksiffra: åskådare

Period 1
0-1 (00:29) | Daniel Brodin (Jakob Lilja, Robin Norell)
1-1 (04:20) | Chay Genoway (Anders Grönlund, Patrik Carlsson)
1-2 (09:53) | Jakob Lilja (Jacob Josefson, Linus Hultström)
1-3 (10:10) | Marcus Davidsson (Jason Garrison, Axel Jonsson-Fjällby)
1-4 (14:00) | Jacob Josefson (Daniel Brodin, Emil Bemström) PP1
1-5 (15:29) | Emil Bemström (Dick Axelsson)

Period 2

Period 3
1-6 (45:50) | Daniel Brodin (Linus Hultström, Jacob Josefon)

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Gustafsson
(Johan Mattsson)

Jonathan Sigalet - Gustav Lindström
Brandon Gormley - Chay Genoway
Jacob Moverare - Viktor Ekbom
Anders Grönlund

Rhett Rakhshani - Joel Lundqvist - Max Friberg
Samuel Fagemo – Patrik Carlsson - Ryan Lasch
Joel Mustonen - Pathrik Westerholm - Ponthus Westerholm
Mats Rosseli Olsen - Simon Hjalmarsson - Sebastian Stålberg
Oliwer Fjellström