• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Tisdag Tis 11 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Tisdag Tis 8 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Tisdag Tis 15 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar

Målvakten Lasse Johansson till Frölunda HC

16 april 2013 10:00

Frölunda Hockey Club och målvakten Lasse Johansson, 25, har undertecknat ett kontrakt som gäller över tre säsonger, till och med 30/4 2016.


Lasse Johansson kommer ursprungligen från Avesta och närmast från två säsongers spel med VIK Hockey i Västerås, i Hockeyallsvenskan. Senaste säsongen toppade Lasse Johansson målvaktsligan för Hockeyallsvenskan och slutade på 93,68 % räddningar. Efter tiden i Avesta hamnade Lasse Johansson i Mora där han spelade under juniortiden och fram till 2011 då han flyttade till Västerås. Säsongen 2007/2008 spelade Lasse 10 matcher med Mora IK i Elitserien.

Christian Lechtaler, sportchef Frölunda Hockey Club:
-Med Lasse i truppen har vi nu två målvakter med kontrakt över nästa säsong. Vi håller oss till planen för lagbygget och bygger vidare på stommen ur förra säsongens trupp, kompletterar med unga utvecklingsbara talanger, gärna men inte nödvändigtvis från regionen.

Kristoffer Martin, Frölundas målvaktstränare:
-Lasse är en målvakt med mycket bra spelförståelse och ett modernt grundspel som höjt hans högsta- respektive lägstanivå rejält. Han spelar med ett stort lugn och gör även de avgörande räddningarna som behövs för att vinna matcher.

–I Frölunda är jag övertygad om att han kommer kliva upp ytterligare ett par steg i sin utveckling och vara till stor nytta för oss i vinter.

#1 Lasse Johansson:
-Frölunda visade ett stort intresse och jag fick ett mycket bra intryck av klubbens framtidsplaner. Jag kände att det är ett bra lag och jag har bara hört bra saker om Kristoffer Martin (målvaktstränaren) och jag hoppas förstås kunna fortsätta att utvecklas där.

–Det ska bli riktigt roligt att spela i Elitserien igen och jag hoppas kunna förbättra mitt spel och ta några steg till i min utveckling.

–Jag har lite släkt i Göteborg så jag har varit där en del när jag var yngre och jag gillar staden och ser verkligen fram emot att flytta ner.

–Det ska bli fantastiskt kul att spela i Scandinavium, det var ett tag sedan jag spelade där senast men jag minns att det alltid var bra med publik och en härlig stämning!

–Jag har pratat lite med Roger (Rönnberg) och det känns som Frölunda har något bra på gång med unga och hungriga spelare.

–Det blir nummer ett på tröjan. Det är väl ett klassiskt målvaktsnummer som jag egentligen haft sedan jag började stå i mål och som sedan bara har hängt med. Jag tror jag haft det alla säsonger utom en och det är roligt att jag kan fortsätta med det i Frölunda.

Nu är det också klart att målvakten #1 Patrick Galbraith inte blir kvar i Frölunda HC. Hans kontrakt kommer inte att förlängas.

HÄR ser du läget i Frölundas trupp inför den kommande säsongen.