• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 2 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Tisdag Tis 16 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Fredag Fre 2 April Apr
Måndag Mån 5 April Apr
Onsdag Ons 7 April Apr
Torsdag Tor 8 April Apr
Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr

Åttondelen utjämnad

7 april 2021 21:44
SHL

Frölunda HC knep inte kvartsfinalplatsen i match 2, Djurgårdens IF utjämnade istället serien och tvingade fram en tredje, avgörande åttondel.


Frölunda HC:s 3-1-seger på Hovet i den första åttondelsfinalen innebar matchboll när serien vände till västkusten och Scandinavium. Vinst hade inneburit kvartsfinal, men omgående efter att pucken släppts skulle Djurgårdens IF fatta tag om matchen och göra mål på första skottet – 44 sekunder in i matchen.
Det var annars en något svårtydd matchinledning, där Frölunda växte successivt, etablerade mer tryck och längre attacker i anfallszon. Christoffer Ehn hade, halvvägs in i öppningsakten, ett friläge och det skickades in en del puckar mot Mantas Armalis i Djurgårdskassen ett tag därefter. Men istället ådrog sig Frölunda en utvisning i anfallszon och 2-0 till gästerna var ett faktum, efter ett klassavslut från Rhett Rakhshani.

Vi var bara två minuter in i den andra perioden när det som inte fick hända ändå skedde. Slarv i mittzon gav gästerna en gratis-omställning där Alexander Holtz stänkte in 3-0 med ännu ett klassavslut – och bollen av mörker var i ordentlig rullning.
Ingenting stämde för Frölunda, som sköt i stolpen, missade stora chanser och på det släppte enorma målchanser emot. Två gånger om inom loppet av två minuter kunde Djurgården skapa frilägen som båda två utnyttjades till mål och matchen var definitivt stängd.

Mattias Norlinder blixtrade till i mittenakten, satte ett tungt direktskott ifrån höger och bjöd därefter, i periodens slutskede, på ett elegant solomål där han dribblade bort både Djurgårdsback och Armalis innan han – på omvänt ”Foppa”-manér – lade in pucken kyligt, ståendes på knä.
Tvåmålsskytt och tjusningsnivån till trots så var det mest formalia, för vid ställning 2-6 efter 40 minuter fanns det inte mycket för Frölunda att hämta.

Djurgården gjorde slutperiodens enda mål och utjämnade, i och med slutsiffrorna 2-7, åttondelsfinalserien till 1-1 i matcher. Redan i morgon, torsdag, spelas den tredje, avgörande åttondelsfinalen. Även den i Scandinavium, med matchstart kl 19:00.

– Vi fick det vi förtjänade i dag - en knäpp på näsan. Har man inte ödmjukheten i den här ligan så blir man straffad, konstaterade Roger Rönnberg efter slutsignalen.
– Vi gick in i den allra största fällan vi kunde ha gått in i till den här matchen, att gotta sig lite grann i att vinna första matchen och på så vis tappa några procent i ödmjukhet. Det syntes direkt i de första bytena, där vi föll igenom basen direkt och det syntes att Djurgården hade betydligt mer skärpa och kunde driva spelet ifrån start. Jag är givetvis gruvligt besviken. Dels på starten, dels på andra perioden som blev radikalt matchavgörande. Vi drev spelet, skapade massor med chanser men gjorde enorma grodor och misstag som ledde till att Djurgården fick göra enkla mål. Det tålamodet vi hade uppe i Stockholm (i den första matchen) hade vi inte alls i dag.

– Det som känns bra är att det är saker som ligger i våra händer, anser jag. Till imorgon måste vi få upp tävlingen, få upp skärpan. Vi har varit inställda på att den här serien kommer gå till en tredje avgörande, så det är kvar i samma läge, avslutade Roger.

Kommande matcher
Åttondelsfinal 3: Torsdag 8/4, kl 19:00, Frölunda HC - Djurgårdens IF.

Matchstatistik

Frölunda HC - Djurgårdens IF 2-7 (0-2, 2-4, 0-1)
Skott:
34-30 (11-14, 15-8, 8-8)
PIM: 12-26 (6-4, 2-18, 4-4)

Period 1
0-1 (00:44) | Manuel Ågren (Rhett Rakhshani)
0-2 (16:12) | Rhett Rakhshani (Dick Axelsson, Robert Nardella) PP1

Period 2
0-3 (22:14) | Alexander Holtz (utan assist)
0-4 (28:14) | William Eklund (Alexander Holtz, Sebastian Strandberg)
0-5 (30:31) | Sebastian Strandberg (Niclas Bergfors, Dick Axelsson)
1-5 (31:07) | Mattias Norlinder (Theodor Niederbach, Linus Nässén)
1-6 (35:07) | Alexander Holtz (William Eklund, Mantas Armalis)
2-6 (37:41) | Mattias Norlinder (Robin Alvarez, Max Friberg) PP1

Period 3
2-7 (56:31) | Sebastian Strandberg (Kalle Östman, Alexander Holtz) PP1

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Mattsson
(Niklas Rubin)

Jesper Sellgren - Stefan Elliott
Jens Olsson - Filip Johansson
Jonathan Sigalet - Mattias Norlinder
Anders Grönlund

Robin Alvarez - Jan Muršak - Max Friberg
Mats Rosseli Olsen - Nicklas Lasu - Simon Hjalmarsson
Christoffer Ehn - Patrik Carlsson - Johan Sundström
Linus Nässén - Karl Henriksson - Theodor Niederbach
Liam Dower Nilsson