• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt

Tredje raka mot Växjö

12 februari 2019 21:09
SHL

Växjö Lakers besegrades i Scandinavium efter straffar, vilket var tredje raka segern mot smålänningarn.


GÖTEBORG | SHL är igång igen efter CHL- och landslagsuppehåll, där Frölunda HC i det förstnämnda säkrade sin tredje titel, när Red Bull München finalbesegrades i ett slutsålt Scandinavium förra veckan.
I SHL-sammanhang har det gått desto trögare för Frölunda, som inför kvällens match hade tre raka förluster – och inte mindre än fyra raka förluster på hemmaplan. Man ställdes i afton mot ett Växjö Lakers, som i sista matchen inför uppehållet bröt en sex matcher lång förlustsvit när Rögle BK besegrades med 5-3.

Växjö har varit ett oerhört svagt bortalag i SHL 2018/19 och hade inför matchen i Scandinavium fyra raka förluster på bortais och blott en seger på de 11 senaste bortamatcherna. Och redan i matchens första minut kunde man försatt sig i en tuff sits när Roman Horák lyfte en puck över sarg och utvisades för Puck Out.
Frölunda misslyckades att utnyttja det numerära överläget och istället var det just Horák som kunde ge gästerna ledningen drygt halvvägs in i akten, när han blivit framspelad av debutanten Kris Versteeg och fått en gata rätt in mot Johan Gustafsson, som blev överlistad med ett backhandskott.

Det var ändå en stark Frölundaperiod och Chay Genoway stod för en magnifik prestation när han några minuter senare, på egen hand, såg till att kvittera för Frölunda.
Han drev upp pucken från egen zon, flög igenom mittzon och offensiv zon, rundade Växjökassen med fart och lade in pucken via köksvägen – under en Viktor Fasth som inte hängde med i sidledsförflyttningen.

– Jag fick lite tid med puck, fick en liten lucka mellan deras försvarare och såg till sist att målvakten var lite långsam så jag chansade, sade Chay Genoway i C More efter den första perioden.

Vändning

Det fanns tendenser i matchen som föreföll sig lika i akterna, inte minst att Växjö startade samtliga ter perioder starkast innan Frölunda kunde äta sig in och ta över. Just detta låg till grund för att Kris Versteeg med ett elegant handledsskott ifrån den vänstra tekningscirkeln kunde återge gästerna ledningen till 2-1, bara några minuter in i mittenakten. Men Frölunda svarade snabbt, när Ryan Lasch, dryga minuten senare, fick mycket is att gå på i en snabb omställning och utnyttjade det till max. Med ett distinkt skott placerade han in pucken ovanför Fasths axel i det första krysset till vad som var 2-2.
Lasch var några minuter senare högst inblandad ånyo, när han hittade in en fin passning till Simon Hjalmarsson, som ifrån slottet rakade in 3-2 och försatte Frölunda i ledning.

– När vi spelar enkelt, får upp pucken snabbt och får in den i anfallszon så får vi lite snurr där, då har de lite svårt att äta in oss, konstaterade Simon Hjalmarsson efter den andra perioden och fick medhåll utav huvudtränare Roger Rönnberg.
– Jag är nöjd med spelet i anfallszon, vi är rätt så härliga där nere. Sedan tycker vi att vi bjuder dem på lite för stora lägen när vi är lite slarviga med pucken. Lite mer skärpa där, önskade Rönnberg inför den tredje perioden.

Samtliga tre tidigare möten emellan lagen har slutat med uddamålsseger och även denna februaribatalj skulle sluta med uddamålet, men inte efter ordinarie tid, utan gästerna kvitterade, knappt 14 minuter in i den tredje, till 3-3 i numerärt underläge och tvingade matchen till förlängning och så småningom också straffar. Ryan Lasch blev straffläggningens enda målskytt, vilket förkunnade att Frölunda stod som segrare med 4-3 efter straffar – i vad som var tredje raka segern mot Växjö.

Kommande matcher
Torsdag 14/2, kl 19:00, Timrå IK - Frölunda HC,
Lördag 16/12, k 15:15, Frölunda HC - Skellefteå AIK (Biljetter),
Torsdag 21/12, kl 19:00, Frölunda HC - Mora IK (Biljetter).

Matchstatistik

Frölunda HC – Växjö Lakers 4-3 SO (1-1, 2-1, 0-1, 0-0, 1-0)
Skott:
27-34 (12-6, 9-13, 3-10, 2-5, 1-0)
PIM: 6-20 (0-2, 4-16, 2-2)
Publiksiffra: 9603 åskådare

Period 1
0-1 (11:36) | Roman Horák (Kris Versteeg, Joel Persson)
1-1 (15:57) | Chay Genoway (-)

Period 2
1-2 (23:46) | Kris Versteeg (Brendan Shinnimin, Arvid Lundberg)
2-2 (24:53) | Ryan Lasch (Simon Hjalmarsson)
3-2 (27:57) | Simon Hjalmarsson (Ryan Lasch, Samuel Fagemo)

Period 3
3-3 (53:41) | Linus Fröberg (Arvid Lundberg) SH1

Avgörande straffmålskytt: Ryan Lasch

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Gustafsson
(Johan Mattsson)

David Printz - Chay Genoway
Brandon Gormley - Anders Grönlund
Viktor Ekbom - Jacob Moverare
Léon Lerebäck

Joel Mustonen - Joel Lundqvist - Max Friberg
Samuel Fagemo - Simon Hjalmarsson - Ryan Lasch
Oliwer Fjellström - Pathrik Westerholm - Ponthus Westerholm
Mats Rosseli Olsen – Linus Nässén - Sebastian Stålberg
Jonatan Lundin Andersson