• Huvudsponsorer

Andra raka segern

9 april 2019 21:41
SHL

Efter den starka förlängningssegern uppe i Coop Norrbotten Arena i den första semifinalen skulle Frölunda HC försöka utöka ledningen i matchserien mot Luleå HF till 2-0.


GÖTEBORG | Ganska tidigt i matchen satte Frölunda an tonen och lade i en växel som Luleå skulle ha svårt att riktigt stå emot. Rent målchansmässigt var det en ganska jämn förstaperiod, men det var hemmalaget som höll i pucken mest och med fart och hårt jobb tvingade ned gästerna djupt i egen zon. Just det här gjorde att Frölunda också tog ett ordentligt kommando om matchbilden under den andra periodens inledning och skapade flera vassa omställningar och farligheter runt Joel Lassinantti i Luleåmålet. Drygt tre minuter in i mittenakten kom också utdelningen som ett brev på posten.
Jacob Peterson stod välplacerad framför kassen och skymde Lassinantti när Jonathan Sigalet lyfte in en handledare ifrån blålinjen som slank in i nät och gav Frölunda en 1-0-ledning.

Frölunda var betydligt bättre än gästerna under en lång period, åkte ifrån motståndarna med hög intensitet och såg ut att ha god kontroll på tillställningen. Men som från ingenstans hittade gästerna tillbaka in i matchen och tog så sakteliga över matchen – och skapade nerver. Precis som i slutskedet av första matchen började Luleå lägga in puckarna på mål och var bara en liten studs ifrån kvittering, men trots att man dominerade stora delar av mittenaktens andra hälft så skulle Frölunda gå ut till den andra pausvilan med en 1-0-ledning – mycket tack vare en mycket tät och stabil Johan Mattsson i Frölundamålet.

Nervöst – men detta gav aldrig Frölunda bort

De första minuterna av den tredje perioden gick i samma spår som avslutningen av den andra där slarvigt och snudd på darrigt Frölundaspel gav gästerna några möjligheter att ta sig in – inte minst när Austin Farley, ifrån nära håll, fick ett kanonläge för kvittering, men en snabb Johan Mattsson hann över i sidledsförflyttningen och stod för en strålande räddning - en av många denna afton.

Frölunda tog sig samman och återgick till det spel som gjorde Frölunda dominanta under matchens första halva. Några snabba vändningar gav till sist ett par chanser – Mats Rosseli Olsen missade friläge t.ex. – där Luleå skulle kollapsa. Joel Mustonen slängde upp en långpass till Joel Lundqvist som kom i två-mot-etta och skickade över pucken till Ponthus Westerholm – som skickade upp pucken i det högra krysset och utökade Frölundas ledning till 2-0.

Här skulle Frölunda aldrig släppa taktpinnen igen utan gick hela vägen in i kaklet, låste defensiv zon och höll Luleå undan med ett kompakt och resolut försvarsspel. Trots två utvisningar under sista akten så var det ett spel i numerärt underläge som försvarade ledningen och gjorde att Frölunda inte bara ordnade en straff i spelformen – efter stenhårt slit av Joel Mustonen och Ponthus Westerholm, men Ryan Lasch missade straffen – utan också höll undan och kunde besegra Luleå för andra gången i följd denna semifinalserie. Johan Mattsson räddade samtliga 25 skott och höll sin andra nolla i detta slutspel och Frölunda utökade ledningen i semifinalserien till 2-0 i matcher.

– Idag var det försvarsspelet, Johan Mattsson och vårt boxplay som vann matchen, konstaterade Roger Rönnberg på presskonferensen efter slutsignalen och utvecklade:
– Vi fick bara ett numerärt överläge på hela matchen, och det är bra att vi inte lutar oss mot numerärt överläge utan kan vinna matcher på andra sätt. Glad att vi kunde vinna på det sätt vi gjorde i dag. Inställningen i försvarsspelet – trots hemmaplan – är en av de saker man behöver bemästra för att vinna. Inte vår bästa match, spelmässigt har vi en växel till som jag tror att vi kommer behöver peta i framöver, avslutade Roger.

Presskonferensen i sin helhet ser ni i dag på vår Facebook-sida.

Kommande matcher
Semifinal #3 | Torsdag 11 april, kl 19:00 | Coop Norrbotten Arena,
Semifinal #4 | Lördag 13 april, kl 15:15 | Scandinavium (Biljetter),

Matchstatistik

Frölunda HC – Luleå HF 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)
Frölunda leder med 2-0 i matcher
Skott:
22-25 (4-6, 12-11, 6-8)
PIM: 6-2 (2-0, 0-2, 4-0)
Publiksiffra: 10’444 åskådare

Period 1

Period 2
1-0 (23:09) | Jonathan Sigalet (Mats Rosseli Olsen, Chay Genoway)

Period 3
2-0 (48:28) | Ponthus Westerholm (Joel Lundqvist, Joel Mustonen)

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Mattsson
(Johan Gustafsson)

Jonathan Sigalet - Chay Genoway
Brandon Gormley - Anders Grönlund
David Printz - Jacob Moverare
Gustav Lindström

Joel Mustonen - Joel Lundqvist - Max Friberg
Samuel Fagemo - Simon Hjalmarsson - Ryan Lasch
Sebastian Stålberg – Jacob Peterson - Ponthus Westerholm
Mats Rosseli Olsen – Patrik Carlsson – Rhett Rakhshani
Oliwer Fjellström