• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt

JVM-backen Emil Djuse till Frölunda HC

17 april 2013 11:00

Frölunda Hockey Club och JVM-backen Emil Djuse, 19, har undertecknat ett kontrakt som gäller över två säsonger, till och med 30/4 2015.


Emil Djuse kommer ursprungligen från Östersund där han spelat hela juniortiden med Östersunds IK och de senare säsongerna i div I. Senaste säsongen spelade Djuse med Södertälje i Hockeyallsvenskan.

Emil Djuse vann J-VM silver med Juniorkronorna i vintras.

Christian Lechtaler, sportchef Frölunda Hockey Club:
-Emil Djuse är en modern spelskicklig, passningssäker back med en stor potential för framtida utveckling. Han var en av JVM-lagets bästa offensiva backar.

–Vi håller oss till planen för lagbygget och bygger vidare på stommen ur förra säsongens trupp, kompletterar med unga utvecklingsbara talanger, gärna men inte nödvändigtvis från regionen.

–I dagsläget har vi 25 spelare med kontrakt i A-truppen. Det är en del av vår plan med laget att börja med lite fler spelare än vad som kanske är brukligt. Men som hockeykartan målas i dag är väldigt bra att ha många färger i paletten. Det troliga är att någon eller några spelare kommer att lånas ut när vi kommer en bit fram på säsongen. Men fram till dess ser truppen ut som den gör i dag.

# 57 Emil Djuse:
-Göteborg är en stor stad, Frölunda har många fans och det brukar vara rätt så mycket folk på matcherna och för mig har alltid Frölunda tillhört de stora klubbarna i landet och en av de klubbar man gärna vill spela i. Så valet var ganska lätt.

–Satsningen som Frölunda gör nu på många yngre spelare blandat med de lite mer rutinerade tycker jag känns väldigt bra och något jag gärna vill vara med i. Det känns som om det blir en bra miljö att utvecklas i.

–Det är klart att Roger (Rönnberg) och Robban (Olsson) också betytt mycket för mig. Jag lärde känna dem under JVM och deras sätt att leda gav mig ett bra självtroende och en möjlighet att växa som spelare. Sen gillar jag även deras sätt att spela hockey.

–Det är förstås väldigt tidigt, men det känns ändå på något sätt, som om det här laget har nåt bra på gång. Men det gäller att arbeta hårt och målmedvetet. Först ska vi göra en bra Elitserie och ta oss till slutspel. Väl där blir vi vassa.

–Nummer 57 på tröjan har jag valt för att hedra min pappa som gick bort förra året. Han har alltid ställt upp för mig och följt mig så nummer 57 är ett lätt val för mig.