• Huvudsponsorer

Frölunda jagar fjärde titeln

3 februari 2020 18:43
CHL

Ja, då var vi där igen – Frölundas femte CHL-final på sex försök.


CHL har blivit något av Frölundas turnering. I final fem av sex gånger och titelvinnare vid tre tillfällen (2016, 2017, 2019), ett minst sagt imponerande facit.
På tisdagskvällen i CPP arena i Hradek Kralove i Tjeckien kan Joel Lundqvist lyfta den imposanta bucklan för fjärde gången.
”Det är för sådana här matcher jag fortfarande spelar. Jag vill vinna titlar och lyfta troféer”, säger Frölundas lagkapten.

Frölunda Indians och Mountfield möttes redan i gruppspelet, lagen vann en bortamatch var, men bägge lägren la på måndagskvällens presskonferens allt fokus på den kommande finalen.
”Vi kommer att göra allt för att vinna inför vår hemmapublik”, försäkrar Mountfields coach Vladimir Ruzicka.
Roger Rönnberg konstaterar att en final är en rejäl bonus efter en rad av prekära lägen på vägen fram.
”Vi har haft lite tur, men samtidigt visat karaktär - vi har erfarenhet av den här typen av matcher”.
Rönnberg betonade att Frölunda har stor respekt för Mountfield som han beskrev som ett stort, starkt och välcoachat lag.
Mountfields lagkapten Radek Smolanek konstaterade att Frölunda Indians i många år dominerat i CHL och på ett konkret sätt visat sig vara en europeisk topporganisation.

SVT direktsänder CHL-finalen mellan Frölunda och Mountfield från 18.30 på tisdagskvällen (SVT 2/SVT 24/SVT play), nedsläpp 18.45.