• Huvudsponsorer

Max ger alltid max

10 juli 2017 09:00
FHC

100 procent i varje byte lovar nyförvärvet och Arsenal-supportern Max Friberg.


Vi tar väl det där med Arsenal med en gång. Max Friberg är en äkta och engagerad Gooner och har varit det länge.
– Jag såg dom i Rom första gången som åttaåring och fastnade direkt. De senaste fyra åren har jag varit på Arsenals säsongspremiärer och jag åker över till London så ofta jag kan och ser laget, säger 24-åringen som på ett bekant sätt hamnat i Frölunda Indians.

Fostrad i Skövde, tidig SHL-debut, JVM-guld med Roger Rönnberg 2012 och några upp-och-ner-år i Nordamerika – sex NHL-matcher, men etablerad i AHL och lagkapten sista säsongen i St Johns IceCaps.
– De första två åren var positiva, efter det kände jag inte att jag utvecklades. Jag gjorde ett gediget jobb, men det finns det många spelare som gör. Men att vara kapten var en bra upplevelse och jag ångrar inte att jag åkte över.

Max Friberg gick från vem då till någon under några intensiva JVM-veckor 2011/2012 och gjorde inte bara en hel del viktiga mål, han vann skytteligan också – på gott och ont.
– Många fick kanske en fel bild av mig under den turneringen. Jag är framförallt en hårt arbetande spelare som gillar att bidra offensivt. Jag ger 100 procent i varje byte och gör jag inte det får publiken bua ut mig.

Som västgöte – född och uppvuxen i Skövde – har Max Friberg ett långt förhållande med Frölunda. Han har sett laget som åskådare många gånger och var medveten om den filosofi klubben arbetar efter sedan Roger Rönnberg tog över som tränare.
– Jo, jag hade hört om den hårda försäsongsträningen och det stämde. Det finns en vilja att vinna i hela föreningen och det vill jag också. Frölunda har motsvarat alla förväntningar jag hade.

Vad har du för förhållande till Scandinavium?
– Jag har kollat på många Frölundamatcher genom åren och det är alltid bra stämning i arenan.

Varför så många västgötar i Frölunda?
– Hockeyklubbarna i Västergötland gör ett bra jobb och några av spelarna har ju kommit hit tidigt, som Christoffer Ehn och Rasmus Dahlin.

Med försäsongen avklarad har Frölunda Indians gått på fyra veckors semester (aktiv semester, återsamlas på Campus den 31 juli) – Max Friberg har inga större planer.
– Jag kommer att vara en del i Skövde och så hoppas jag kunna flytta in i min nya lägenhet.