• Huvudsponsorer

Vintertröja sommarpysslet

15 juni 2020 10:00
FHC

I december blir det en Drottning Silvia-match i Scandinavium – barnen på sjukhuset designar matchtröjan i sommar.


Lördagen den 5 december spelar Frölunda Indians en match till förmån för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. I Scandinavium, mot Rögle och i specialdesignade tröjor - för att inte skriva i barndesignade tröjor.
Som ett avstamp till decembermatchen åkte Viktor Ekbom och Niklas Rubin upp till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus med målar-kit och ett tydligt besked: Ni designar tröjan, vi spelar i den och så ses vi i Scandinavium den 5 december.
Barnen har sommaren på sig och efter semestern bestäms vilken design tröjan får.
”Att barnen på sjukhuset får möjligheten att designa en matchtröja känns oerhört inspirerande. En aktivitet för barnen att se fram emot och kul att göra. Få dem att glömma att de är sjuka för en stund. Nu kan det dessutom bli på riktigt. Frölunda skall spela match med dessa tröjor i december. Wow! Vi är så tacksamma för att Frölunda vill göra detta tillsammans med oss”, säger Madeleine Wahlberg, verksamhetsansvarig insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.

Frölunda Indians sommarprojekt med Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus går att följa på Frölundas sociala medier – första inslaget finns på den här länken.