• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Idag 27 Februari Feb
Tisdag Tis 2 Mars Mar
Lördag Lör 6 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar

Platt fall i Östergötland

18 februari 2021 21:12
SHL

Frölunda HC nollades i Linköping


Mötet mellan Frölunda HC och Linköping HC skulle ta lång tid på sig att blomstra till en sprakande hockeymatch. Nog för att Max Friberg redan i matchens första byte bröt sig in på kassen och avlossade ett skott som satte David Rautio på prov. Hade inte Jan Muršak prickat Joel Lundqvists bakhasor vid en retur nära mål kanske man annars tagit ledningen där. Men i övrigt var det en ganska blek tillställning där Linköping var det kvickare laget och var klart närmast ett ledningsmål med ett ribbskott ifrån slottet.
Matchen utvecklades successivt till en hetare batalj, där båda lagen visade mer och mer av såväl intensitet som drivet mot mål. I mittenakten skapade båda lagen flertalet längre attacker, men det var hemmalaget Linköping som fortsatt skulle vara närmast. Efter ytterligare två ramträffar och ett par fina plockhandsräddningar av Johan Mattsson skulle Jaakko Rissanen servera Nikola Pašić, som sprätte in pucken ifrån högra slottet och gav Linköping ledningen när dryga minuten återstod av mittenakten.

Trend bruten

Inför den här matchen hade Frölunda fyra raka segrar i Saab Arena och inte gått poänglösa på nio raka matcher (åtta vinster, en OT-förlust). Den trenden skulle tyvärr brytas, för det är onekligen så att Frölunda för närvarande har svårt att komma ur svackan man befinner sig i.

Ett mycket solitt försvarande Linköping gjorde det väldigt svårt – snudd på omöjligt - för Frölunda att bryta sig igenom och skapa lägena mot Rautio som krävdes för att kvittera sig in i matchen. Istället snodde Linköping pucken i Frölundas zon och utökade ledningen till 2-0 med halva den tredje perioden spelad – och stängde matchen.

Frölunda försökte, spenderade mycket av den avslutande tiden i anfallszon, men man hade inte verktygen att plocka isär Linköpings försvarsspel och ta sig in i matchen. Linköping höll ut och tog samtliga tre poäng i och med 2-0, Frölundas tredje raka förlust.

– En tight match, Linköping gjorde det bra. Sista touchen saknades för oss, kommenterade Joel Lundqvist efter slutsignalen och utvecklade:
– Lite för hackigt spel. Tredje var bättre, hårdare push, skapade mer trafik och så där, men (David) Rautio var tät i dag. Olika anledningar till att vi är där vi är just nu. De här tighta matcherna förlorar vi nu i stället för att vinna. Idag var det spelet med puck som hackade, tidigare har det varit spelet utan puck. Så det svårt att säga en sak som gjorde att vi förlorat sex av de åtta senaste matcherna, det är lite här och där som behöver bli bättre. Vi har ett bra go och självförtroende i laget, men klart att det tär när man får för många förluster i rad. Men vi ser framåt och tar Rögle på lördag, avslutade Joel.

Kommande matcher
Lördag 20/2, kl 15:15, Frölunda HC – Rögle BK,
Tisdag 23/2, kl 19:00, Frölunda HC – IK Oskarshamn,
Torsdag 25/2, kl 19:00, Luleå HF – Frölunda HC,
Lördag 27/2, kl 15:15, Frölunda HC – Djurgårdens IF,
Tisdag 2/3, kl 19:00, HV71 – Frölunda HC.

Matchstatistik

Linköping HC - Frölunda HC 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)
Skott:
23-22 (10-7, 9-8, 4-7)
PIM: 10-8 (4-2, 2-2, 4-4)

Period 1

Period 2
1-0 (38:53) | Nikola Pašić (Jaakko Rissanen)

Period 3
2-0 (49:21) | Jimmy Andersson (Mikael Frycklund, Georg Weigelt)

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Mattsson
(Niklas Rubin)

Jesper Sellgren - Stefan Elliott
Anders Grönlund - Filip Johansson
Jonathan Sigalet - Mattias Norlinder
Viktor Ekbom

Karl Henriksson - Joel Lundqvist - Max Friberg
Mats Rosseli Olsen - Nicklas Lasu - Robin Alvarez
Simon Hjalmarsson - Patrik Carlsson - Lucas Raymond
Jan Muršak - Johan Sundström - Elmer Söderblom
Linus Nässén