• Huvudsponsorer

Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Fredag Fre 8 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Idag 23 Mars Mar
Måndag Mån 25 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Tisdag Tis 2 April Apr
Torsdag Tor 4 April Apr

Jonathan Johnson flyttas upp till A-laget

25 april 2013 13:00

Frölunda HC och centern Jonathan Johnson, 20, har undertecknat ett avtal som gäller en säsong, till och med 30/4 2014. Jonathan Johnson kommer närmast från spel med Frölundas J20-lag.


Under de två senaste säsongerna har Jonathan periodvis både tränat och spelat med Frölundas A-lag i Elitserien. Senaste säsongen deltog Jonathan i fyra Elitseriematcher och debuten i Elitserien skedde den 1 november 2011, borta mot Djurgården. Totalt har Jonathan spelat 13 matcher (0+0=0) med Frölunda Indians i Elitserien.

Jonathan Johnson blev en av Frölundas två målskyttar i matchen mot New York Rangers (Rangers vann med 4-2) den 30 september 2011 i Scandinavium.

Christian Lechtaler, sportchef Frölunda HC: -Jonathan är en allroundspelare med mycket bra blick för spelet, som vi tror mycket på och gärna vill se mer av i Frölunda. Han har på träning och i matchsituationer under tidigare säsonger visat att han har bra förutsättningar att fortsätta sin utveckling.

–Vi håller oss till planen för lagbygget och bygger vidare på stommen ur förra säsongens trupp, kompletterar med unga utvecklingsbara talanger, gärna men inte nödvändigtvis från regionen.

–Det är en del av vår plan med laget att börja säsongen med lite fler spelare än vad som kanske är brukligt. Det troliga är att någon eller några spelare kommer att lånas ut när vi kommer en bit in på säsongen. Men fram till dess ser truppen ut som den gör i dag.

# 25 Jonathan Johnson: -Det ska bli väldigt roligt att få chansen att ta en plats i A-laget. Nu ska jag träna hårt och sen får jag se hur långt det räcker.

–Första A-lagskontraktet känns som en dröm eftersom jag alltid hållit på Frölunda.

–Att spela med brorsan (Andreas) i A-laget känns ju kul förstås. Vi har ju spelat ihop ett tag och det har alltid känt bra att spela med honom.

–Det där målet mot Rangers minns jag inte så mycket av egentligen. Men det är klart att det var lite speciellt att göra mål på "Henke". Annars minns jag mest att det var mycket folk i Scandinavium och att bara få spela matchen.

–Det spelar ingen större roll vilket tröjnummer jag har. 25 var ledigt och det tog jag.