• Huvudsponsorer

Hemmasviten bruten

7 december 2019 18:05
SHL

Frölunda Indians hade åtta raka segrar i Scandinavium, men det blev ingen nionde mot HV71 – förlust 2-4.


Frölunda Indians avslutade en intensiv matchvecka i ett knökat Scandinavium och mot grannen HV 71. Toppmöte och fullsatt, 12 044, inramningen var det minsann inget fel på.
Och inte inledningen på matchen heller. Högt tempo, böljande spel och två lag som verkligen gick för det. Frölunda lite bättre, men inga mål trots två hemma-lägen med en mer man på isen. En puck hamnade visserligen i mål, men sparkades tydligt in av Simon Hjalmarsson och dömdes korrekt bort efter videobedömning.

Andra perioden hann knappt börja innan dödläget var brutet, 0-1 Axel Holmström – ett mål som raserade alla fördämningar och skickade matchen i en tydlig riktning.
Simon Önerud satte tvåan för HV71, Christoffer Törngren, trean och Anthony Camara 0-4 i den andra akt som Frölunda gärna spelat om.

Det tändes ett ljus långt in i tunneln när Simon Hjalmarsson skickade in 1-4 mitt i den tredje perioden, men den lågan kväste HV71 metodiskt, trots ytterligare ett Frölundamål med 2.13 kvar att spela, Johan Sundström.
”Vi sliter hårt, men släpper till lite för mycket. HV spelade bra, men matchen blir för öppen. Vi gör ju match av det i slutet, men nådde inte ända fram”, summerar Patrik Carlsson förlusten.

På tisdag är Frölunda Indians i Schweiz för den avgörande CHL-kvartsfinalen mot Biel-Bienne som leder med 3-2 i halvtid.

Frölundas lag
Målvakter:
Niklas Rubin (Johan Matsson).
Backar:
Viktor Ekbom, Jacob Moverare.
David Printz, Theodor Lennström.
Brandon Gormley, Anders Grönlund.
Karl Stollery.
Forwards:
Patrik Carlsson, Johan Sundström, Samuel Fagemo.
Elmer Söderblom, Nicklas Lasu, Sebastian Stålberg.
Jacob Peterson, Simon Hjalmarsson, Ryan Lasch.
Joel Mustonen, Joel Lundqvist, Max Friberg.
Jonathan Lundin Andersson.