• Huvudsponsorer

Måste-match i Borgen

7 oktober 2019 12:30
CHL

Efter Rögle väntar Cardiff Devils i Frölundaborg, ett CHL-möte Frölunda Indians behöver vinna.


Vem trodde det när CHL sparkade igång i slutet av augusti, att Cardiff Devils skulle leda grupp H efter fyra spelade matcher. Med två kvar är det extremt jämnt i tabellen och Frölunda Indians har förutsättningarna klart för sig.
– Det blir som en slutspelsmatch och det ser vi fram emot, säger Theodor Lennström som har hunnit bekanta sig med motståndet:
– Det är ett stort lag, tungt att möta och vi måste skejta mycket.

Cardiff Devils tränas av tidigare spelaren och kanadensaren Andrew Lord. Laget har en stomme av brittiska spelare, kryddad med spetskompetens från Kanada och Finland.
Kaptenen Joey Martin är AHL-meriterad och har av fansen döpts till GOAT (greatest of all time). Finländaren Matias Sointu öser in poäng i CHL och den brittiska ligan – detsamma gäller för kanadensaren Charles Linglet.
Cardiff Devils har vunnit det brittiska mästerskapet de senaste två säsongerna.
– Cardiff har många skickliga spelare med AHL-erfarenhet. Vi måste möta deras vägvinnande offensiv med fart, vi måste spela i ett tempo som dom inte är vana vid, säger Frölundas videocoach Erik Lignell.
Biljetter till CHL-matchen mellan Frölunda och Cardiff Devils i Frölundaborg på tisdagskvällen, 18.00, går att köpa via den här länken.

Det finns begränsat med parkeringsmöjligheter kring Frölundaborg, så åk gärna kollektivt till arenan.

Den avslutande CHL-gruppspelsmatchen mot Cardiff spelas i Wales om en vecka, 15 oktober.