• Huvudsponsorer

Uddlöst i Ängelholm

15 februari 2020 17:38
SHL

Frölunda avslutade starkt i Catena Arena, men hade dessförinnan svårt att tygla ett starkt Rögle, som vann med 4-3.


ÄNGELHOLM | I säsongens sista grundseriemöte med Rögle BK hade Frölunda oerhört svårt att komma upp emot Ängelholmslaget. Samtliga tre tidigare möten under säsongen har alla slutat 2-1 till Rögle och med en oerhört tight SHL-tabell, i vad som börjar närma sig grundseriens slutspurt, fanns det därför stora önskemål att ta en vinst i Catena Arena.
Men det var ett Frölunda som skulle ha stora svårigheter att få grepp om ett piggt och tight Rögle, som var det starkare laget i stort sett hela matchen. När drygt två minuter återstod av den första perioden åkte Joel Lundqvist ut matchstraff efter att ha blivit ådömd en knätackling och fem minuters numerärt underläge var ett faktum.
40 sekunder in i den andra perioden spräckte Rögle nollan, när Leon Bristedt i en kontring spelade brett till Dennis Everberg, som med ett direktskott överlistade Johan Mattsson.

Tung dag på jobbet

Frölunda var knappt med i spelet i den andra perioden där man blev ordentligt nedtryckta av ett hårt gasande hemmalag. På grund av flera utvisningar fick man heller aldrig riktigt möjlighet att steppa upp, men matchens behållning för Frölunda var kanske just spelet i numerärt underläge.
Trots att Rögle också utökade sin ledning till 2-0 i just den spelformen, med fem minuter kvar av den andra perioden, var det ändå i just fyra mot fem som Frölunda skapade sina hetaste målchanser.

Det skedde en smärre uppväxling från Frölundahåll i den tredje perioden, men riktigt nära hade man svårt att komma. När Rögles Niklas Hansson pricksköt in 3-0 knappt halvvägs in i slutakten skulle det se mörkt ut för Frölunda.
Som en blixt ifrån klar himmel kontrade Max Friberg in 3-1 med ett magnifikt handledsskott i krysset och skänkte hopp med drygt sex minuter kvar, och i de närmsta bytena efter skapade Frölunda press nog för ytterligare reduceringar. Men Daniel Zaar kontrade in 4-1 med 3:24 kvar och satte, vad det verkade, spiken i kistan.

Spännande skulle det dock bli. För när två minuter återstod styrde Johan Sundström in ett skott från Patrik Carlsson och knappa halvminuten senare åkte Rögles Anton Bengtsson ut två minuter och gav Frölunda ett numerärt överläge.
Johan Sundström var aktiv, bröt sig in på kassen från vänster två gånger i försök att överlista Roman Will, utan att lyckas. Däremot skulle pucken studsa ned rakt framför bladet i slottet och Sundström kunde, med 22 sekunder kvar, raka in sitt andra på kort tid och skapade nerver med en 4-3-reducering. En stark avslutning skulle dock inte räcka, utan Frölunda fick se sig besegrade i Catena Arena.

– Vi startade väl helt okej, tycker jag. Sedan åkte vi på en massa utvisningar, tappade vi mentalitet drog på en offerkofta och hanterade inte de situationerna på rätt sätt, kommenterade Roger Rönnberg direkt efter slutsignalen och utvecklade:
– Vi slutade spela, gav bort initiativet helt och tog odisciplinerade utvisningar på snack och så vidare. Man kan inte ha en sådan dipp som vi hade i andra perioden och låta de (Rögle) ta över på det viset. Vi måste tävla över sextio minuter, det var vi inte ens nära att göra i dag. Jag blir lite förbannad över att killarna vaknade till först när det var fem minuter kvar, det var så dags då.
– Ett bra test för gruppen när Joel åkte på matchstraffet. Det var ett test de inte klarade av i dag, avslutade Roger intervjun.

Kommande matcher
Tisdag 18/2, kl 19:00, Frölunda HC – IK Oskarshamn (Biljetter),
Torsdag 20/2, kl 19:00, Färjestad BK – Frölunda HC,
Lördag 22/2, kl 15:15, Brynäs IF – Frölunda HC.

Matchstatistik

Rögle BK - Frölunda HC 4-3 (0-0, 2-0, 2-3)
Skott:
27-24 (12-8, 12-3, 3-13)
PIM: 10-37 (0-27, 6-10, 4-0)
Åskådare: 5 051 åskådare

Period 1

Period 2
1-0 (20:41) | Dennis Everberg (Leon Bristedt, Ted Brithén) PP1
2-0 (35:11) | Chris DeSousa (Kodie Curran, Eric Gelinas) PP1

Period 3
3-0 (47:48) | Niklas Hansson (Adam Edström, Kodie Curran)
3-1 (53:27) | Max Friberg (utan assist)
4-1 (56:36) | Daniel Zaar (Ted Brithén, Dennis Everberg)
4-2 (57:59) | Johan Sundström (Patrik Carlsson, Simon Hjalmarsson)
4-3 (59:38) | Johan Sundström (Ryan Lasch) PP1

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Mattsson
(Niklas Rubin)

Viktor Ekbom - Jacob Moverare
Brandon Gormley - Anders Grönlund
Karl Stollery - David Printz
Julius Bergman

Joel Mustonen - Joel Lundqvist - Max Friberg
Mats Rosseli Olsen - Nicklas Lasu – Sebastian Stålberg
Patrik Carlsson - Johan Sundström – Samuel Fagemo
Jacob Peterson - Simon Hjalmarsson - Ryan Lasch
Lucas Raymond