• Huvudsponsorer

Lasch är öppen för allt

18 mars 2020 13:56
FHC

Ryan Lasch är på väg hem till Kalifornien och stänger inga dörrar.


Säsongen tog slut lika fort för Ryan Lasch som för alla andra och i helgen drar han hem till Orange county, Kalifornien, för vila och reflektion.
”Jag skall tänka över min situation. Jag har ingenting klart och är öppen för allt”, säger 33-åringen som varit en så stor del av Frölunda Indians framgångar de senaste säsongerna. Ryan Lasch kom till Frölunda från TPS Åbo strax efter nyår 2015. Fyra och en halv säsong senare kan han räkna in två SM-guld och tre CHL-titlar.
”Det var av den anledningen jag kom hit. Redan när vi åkte ut i slutspelet 2015 visste jag att Frölunda var en organisation som ville någonstans. Och vad jag skulle bidra med, poäng”.

Och poäng har det blivit säsong efter säsong och i turnering efter turnering (SHL och CHL) – total 336 (98 mål/238 assist).
”Det är mitt jobb att leverera och den roll jag har i laget. Men jag har utvecklats på andra sätt i Frölunda också, mitt passningsspel har blivit bättre och mitt skott och mitt närkampsspel”, säger Ryan Lasch och passar på att skicka en hälsning till alla supportrar som precis som spelarna inte får något SM-slutspel den här säsongen:
”Fansen är fantastiska och det tycker alla importspelare som har varit här”.

Frölundas sportchef Fredrik Sjöström stänger precis som Ryan Lasch inga dörrar.
”Vi har haft diskussioner och vi skall fortsätta diskutera. Det är osäkra tider nu och ingen vet egentligen vad som kan hända, men vi gillar Ryan. Han är ett offensivt geni och en fantastisk spelare och vi skall fortsätta prata med honom”.