• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Idag 27 Februari Feb
Tisdag Tis 2 Mars Mar
Lördag Lör 6 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar

Ett Frölunda på utsidan

19 januari 2021 21:13
SHL

Uddamålsförlust för Frölunda HC när Linköping HC gästade.


De två tidigare mötena emellan Frölunda HC och Linköping HC den här säsongen har båda slutat med Frölundaseger, addera fjolsäsongens sista möte och summera tre raka inbördes segrar för Frölunda inför lagens 35:e respektive 33:e match i SHL 2020/21.
Det var hemmalaget som inledde klart piggast och förde spelet mot Linköpingskassen. Men det var ett Linköping som redan i matchinledningen hade en tydlig matchplan där ytan framför egen målbur skulle täppas till – och igenom matchen skulle det finnas få tillfällen där ytan gavs åt Frölunda.

Gästande Linköping inledde målskyttet efter knappt sju minuter, när debutanten Tyler Morley (nyligen värvad ifrån Skellefteå AIK) stod rätt placerad i numerärt överläge och bara hade att raka in pucken som låg bakom Niklas Rubin efter ett motat avslut.
I spel vid lika styrka var det under stora delar Frölunda som styrde klart och hade såväl mycket tid i anfallszon som skottförsök mot mål. Men i en match där den sista desperationen kanske inte riktigt var och där man hade svårt att överlista ett tight Linköping så skulle de riktigt farliga målchanserna framåt bli sällsynta.

Det skulle krävas en halvtimmes spel och tre numerära överlägen tills Frölunda spräckte hål på gästerna. Stefan Elliott avlossade ett direktskott längs isen och såg till att 1-1-pucken kom i numerärt överläge, framspelad av Patrik Carlsson och formstarke Joel Lundqvist – som därmed gjort poäng i fyra raka matcher.
Men när det som mest kändes som om att Frölunda kanske hade hittat någonting att gå på för att luckra upp bortalagets försvar så var det istället då gästerna klev fram, växte och spelade sin kanske bästa hockey i matchen. Som ett brev på posten återtog Linköping också ledningen, drygt tre minuter ifrån andra paus.

– Spelet går för långsamt. Vi spelar på utsidan vid sarghörnen och är alldeles för långsamma med att ta pucken mot mål. Vi måste ta den inåt och mot mål, snabbare, konstaterade huvudtränare Roger Rönnberg och fick medhåll av Nicklas Lasu:
– Jag tycker den sista desperationen att ta puckarna framåt saknas. Vi vill vara topplag, då gäller att det vinna fler matcher i rad. När vi spelar med det här tålamodet vi har i dag så kommer vi inte göra det. Det måste till en förändring i tredje, avslutade Nicklas.

Period 3

En nämnvärt revolutionerande förändring skådades kanske inte i matchens tredje period, men den förändring som gjordes i attityd och intensitet gav ändå något större möjligheter för hemmalaget. Stundvis i perioden hittade Frölunda tillvägagångssätt för att luckra upp Linköpingsförsvaret, för att hitta vägar in mot mål och att också sätta pucken på mål. Men det hände för sällan och gav trots allt aldrig heller i den tredje de där riktigt vassa målmöjligheterna.

Mitt i slutrushen för kvittering tog Frölunda en onödig interferenceutvisning och Linköping lyckades avfärda någon större Frölundaanstormning, lyckades stänga matchen och tog med sig samtliga tre poäng ifrån Göteborg efter 2-1-segern.

– Det var ruskigt frustrerande i dag. Vi var fantasilösa i vårt anfallsspel, körde fast gång efter gång vid sarg och kom inte in på mål, kommenterade huvudtränare Roger Rönnberg efter slutsignalen och utvecklade:
– Vi hade jättemycket puck, men vi saknade det där lilla extra för att ta in den på kassen och kunna göra de mål som krävdes för att vinna den här matchen. Det var vårt anfallsspel som fallerar i dag, avslutade Roger.

Kommande matcher
Torsdag 21/1, kl 19:00, Frölunda HC – Leksands IF,
Lördag 23/1, kl 15:15, Frölunda HC – Örebro HK,
Torsdag 28/1, kl 19:00, IF Malmö Redhawks – Frölunda HC,
Lördag 30/1, kl 15:15, Frölunda HC – Brynäs IF,
Torsdag 4/2, kl 19:00, Örebro HK – Frölunda HC.

Matchstatistik

Frölunda HC – Linköping HC 1-2 (0-1, 1-1, 0-0)
Skott:
26-23 (12-5, 7-9, 7-9)
PIM: 6-6 (2-2, 0-4, 4-0)

Period 1
0-1 (06:42) | Tyler Morley (Niko Ojamäki, Filip Berglund) PP1

Period 2
1-1 (32:31) | Stefan Elliott (Patrik Carlsson, Joel Lundqvist) PP1
1-2 (36:57) | Andrew Gordon (Tyler Morley, Jonas Holøs)

Period 3

Så här ställde Frölunda upp:
Niklas Rubin
(Johan Mattsson)

Jesper Sellgren - Stefan Elliott
Jens Olsson - Filip Johansson
Jonathan Sigalet - Anders Grönlund
Simon Edvinsson

Karl Henriksson - Joel Lundqvist - Max Friberg
Christoffer Ehn - Nicklas Lasu - Robin Alvarez Simon Hjalmarsson - Patrik Carlsson - Johan Sundström
Linus Nässén - Jan Muršak - Lucas Raymond
Elmer Söderblom