• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Fredag Fre 23 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Tisdag Tis 27 November Nov
Torsdag Tor 29 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb

”Många tuffa samtal”

6 april 2018 13:15
FHC

Fredrik Sjöström liknar utvärderingen och analysen av säsongen 2017/2018 vid ett komplicerat pussel – om en dryg vecka är det lagt.


Nej, ut i SM-kvarten fanns inte med i Frölunda Indians säsongsplanering. Laget var byggt för något större och det är sportchef Fredrik Sjöström den förste att skriva under på:
– Vi är definitivt inte nöjda. Vi hade ett bra lag och en målsättning att gå långt, men åkte ut i kvartsfinal mot ett Malmö som gjorde det bra. Vi hittade inget sätt att vinna serien.
Varför den bärande frågan som spelare och ledare sökt svar på under veckan.
– Det är viktigt för oss att fånga in säsongen och göra en bra utvärdering. Vad har lett till vad och hur vi blir vi bättre till nästa säsong? Nu skall vi analysera det material vi har: intervjuer, statistik med mera, berättar Fredrik Sjöström som direkt efter sista matchen mot Malmö på skärtorsdagen aviserade en ”hänsynslös process”:
– Hänsynslös är ett ord som kan tolkas på många olika sätt. Men: vi har jobbat hårt den här veckan och har haft många tuffa samtal med spelare och ledare. Målsättningen är ju att göra allt bättre nästa säsong.
När är analysen helt klar?
– I slutet av nästa vecka eller i början av nästnästa.

Å andra sidan. Det går ju att titta på verkligheten ur ett annat perspektiv. De fyra senaste säsongerna har Frölunda Indians gått till semifinal, final, semifinal och kvartsfinal – och vunnit ett SM-guld (2016) och två CHL-titlar (2016 och 2017). En svit och samling bucklor de flesta SHL-klubbar skulle vara rätt nöjda med.
Kan det vara så att kvartsfinalförlusten mot Malmö bara var en tillfällig dipp, en tillfällighet, något som händer alla lag över tid.
– Trots goda förutsättningar levde vi inte upp till våra egna och andras förväntningar den här säsongen, det är bara att konstatera. Sen är inte allt svart eller vitt, men det där med tur och otur lämnar vi utanför ekvationen. säger Fredrik Sjöström.