• Huvudsponsorer

Frölunda i förarsätet

23 mars 2019 18:05
SHL

Frölunda Indians vann den första SM-kvartsfinalen mot Malmö med övertygande 4-0.


En tio minuter lång målkavalkad i den första perioden blev avgörande i kvartsfinal ett mellan Frölunda och Malmö i ett förväntansfullt och näst intill fullsatt Scandinavium (10 923).
Drygt halvvägs in i perioden sprättade Pathrik Westerholm upp ettan i Oscar Alsenfelts närmsta kryss i power play. Sebastian Stålberg tryckte in tvåan några minuter senare och Rhett Rakhshani sänkte sitt gamla lag med två ytterligare mål innan första akten var slut. 4-0 på tavlan och en tung uppförsbacke för gästande Malmö.
”Jag är nöjd med tio, femton minuter i första och med effektiviteten. Sista 40 går vi ner oss lite, men som helhet var det en bra förstamatch”, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg och pekar på plusfaktorer som special teams – två mål i numerärt överläge bland annat – och utmärkt målvaktsspel av Johan Mattsson. 26 skott på, inget in, felfritt.
”Det är kul att slutspelet är igång och jag fick bra hjälp. Killarna var starka framför mig och heta framför deras kasse”, analyserar Mattsson som med ett nytt kontrakt påskrivet (två ytterligare säsonger) och en färsk nolla kan se tillbaka på en rätt hygglig jobbvecka.
”Ja, det har hänt mycket roligt”, säger 26-åringen som tycker så här om stämningen i ett glatt och entusiastiskt Scandinavium.
”Det var verkligen bra stämning, hela arenan andades slutspel”. Kvartsfinal två mellan Frölunda och Malmö spelas i Malmö arena på måndag, 19.00.

På onsdag, 27 mars, är lagen tillbaka i Scandinavium för kvartsfinal 3, 19.00 – biljetter går att köpa via den här länken.