• Huvudsponsorer

Måndag Mån 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Måndag Mån 16 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Lördag Lör 26 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec
Onsdag Ons 30 December Dec
Lördag Lör 2 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan

Fyra raka på hemmaplan

12 oktober 2020 21:35
SHL

Frölunda HC tog revansch på Skellefteå AIK när fjärde raka segern i Scandinavium bärgades.


GÖTEBORG | Frölunda hade under de inledande fem matcherna vunnit fyra och endast förlorat mot Skellefteå (3-1 borta), ett Skellefteå som redan tre omgångar senare var på besök i Scandinavium för returmöte. Egentligen skulle matchen ha spelats sent i november, men på grund av Champions Hockey League-spelschemat tidigarelades matchen.
En ganska jämn matchinledning gick något åt Frölundas håll efter att man med hård och hög forcering pressat ned gästerna tidigt i deras uppspelsfas. I just en sådan situation fick Johan Sundström fast en Skellefteåspelare i sargen, vilket gav Robin Alvarez möjligheten att sno åt sig pucken och frispela Patrik Carlsson i slottet, som pricksköt in 1-0 med knappt halva den första perioden avverkad.

– Vi har startat denna matchen bra. Skellefteå är skickliga offensivt och vi måste få stopp på dem så tidigt som möjligt, kommenterade Patrik Carlsson i C More och utvecklade:
– Riktigt bra forecheck innan målet där de (Skellefteå) tvingades vända om två-tre gånger när de var på väg framåt. I det läget blir det lätt så att man får stå ganska fri om vi till slut lyckas vinna pucken.

I mittenakten var det fortsatt ganska jämnt sett till puckinnehav och tid i anfallszon, men gästerna kändes något farligare med sina attacker i anfallszon. Tack vare ett par utvisningar på gästerna kunde spelet dock tippa över till Frölundas favör, som halvvägs in i mittenakten forcerade ned gästerna djupt i deras zon. I efterdyningarna av ett numerärt överläge fick Johan Sundström pucken vid sargen och tog sig, utan minsta tvivel, in framför Skellefteåmålet, överlistade Gustaf Lindvall mellan stolparna och rakade in 2-0 när fem minuter återstod av den andra perioden, i sin andra match för säsongen.

Därefter var det dock Skellefteås period till sista skridskoskäret. Dryga minuten efter Sundströms utökning blev Tuomas Kiiskinen upphakad i friläge och domaren signalerade för straff. Fram till mittpunkten för att ta straffslaget skrinnade Joakim Lindström – som fram tills dess fortfarande var mållös i säsongsöppningen. Johan Mattsson i Frölundas mål var följsam, Lindström tappade pucken i dragningen och misslyckades förvalta gästernas straff.
Lindström skulle dock få chans till revansch och det snabbt.
Bara minuten senare fick han en blockretur och kunde från den vänstra tekningscirkeln prickskjuta in pucken i bortre krysset och reducera tillställningen till 2-1.

– Vi skapar lägen men det gäller att sätta dit dem också, Skellefteå är giftiga när de får chansen och de får lite långa anfall i slutet. Surt att släppa in den (2-1), men håller vi oss till vår försvarsidé så ska vi nog kunna hålla undan, kommenterade Johan Sundström i andra pausen.

Tight in i det sista

Det blev en tight match in i det sista, med två lag som i stora delar av den tredje perioden agerade ganska slarvigt och hafsigt. Ett exempel på det var när Mattias Norlinder, i numerärt överläge, tappade pucken på offensiv blå och gav gästernas Jesper Frödén ett friläge. Johan Mattsson var mycket följsam, tät och stod för en fin räddning med benskyddet – någonting som skulle återkomma fler gånger i slutskedet av den här matchen.

Skellefteå ordnade dock till sist en kvittering, där Andreas Wingerli bröt sig in på kassen med fart, hittade in till Joakim Lindström som rakade in sitt andra för kvällen och tvingade matchen till förlängning – en förlängning med två olika sidor.
Frölunda inledde starkt och forcerade under den första halvan, där både Stefan Elliott och Max Friberg fick goda möjligheter att avgöra. Istället vände det åt andra hållet under förlängningens andra halva där Skellefteå istället forcerade och matade mot Johan Mattsson. Med knappa halvminuten kvar av förlängningen rann Philip Broberg igenom Frölundaförsvaret och försökte runda Mattsson, men målvakten skickade snabbt ut benet och stod för en strålande parad och fick matchen att gå till straffar. Där var Mattsson enorm, räddade samtliga tre Skellefteåstraffar medan Lucas Raymond blev ensam målskytt och avgjorde straffläggningen, vilket innebar två poäng och fjärde raka hemmasegern. Frölunda är således fortfarande obesegrade i Scandinavium i SHL 2020/21.

– Lite stelt stundtals, jag har ju inte spelat så mycket, men det tar sig i alla fall, kommenterade Johan Mattsson efter slutsignalen.
– Vi båda (Johan och Niklas Rubin) vill stå så mycket som möjligt och komma in för laget. Niklas har gjort det jättebra så det är upp till mig att bevisa vad jag kan göra. Straffräddningarna i dag kändes bra. Skönt att få med sig en extrapoäng, avslutade Johan.

Kommande matcher
Torsdag 15/10, kl 19:00, Frölunda HC – Växjö Lakers,
Lördag 17/10, kl 18:00, Färjestad BK – Frölunda HC,
Tisdag 20/10, kl 19:00, IF Malmö Redhawks – Frölunda HC,
Torsdag 22/10, kl 19:00, Rögle BK – Frölunda HC,
Lördag 24/10, kl 15:15, Frölunda HC – Luleå HF.

Matchstatistik

Frölunda HC – Skellefteå AIK 3-2 efter straffar (1-0, 1-1, 0-1)
Skott:
31-22 (10-4, 11-6, 6-10, 3-2, 1-0)
PIM: 4-8 (2-2, 2-4, 0-2)

Period 1
1-0 (09:34) | Patrik Carlsson (Robin Alvarez)

Period 2
2-0 (35:12) | Johan Sundström (Nicklas Lasu, Jesper Sellgren)
2-1 (37:30) | Joakim Lindström (Jonathan Johnsson, Jonatan Berggren)

Period 3
2-2 (55:39) | Joakim Lindström (Andreas Wingerli, Jonatan Berggren)

Förlängning

Avgörande straffskytt: Lucas Raymond, Frölunda HC

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Mattsson
(Niklas Rubin)

Jesper Sellgren - Stefan Elliott
Jens Olsson - Mattias Norlinder
Viktor Ekbom - Filip Johansson
Anders Grönlund

Karl Henriksson – Joel Lundqvist – Max Friberg
Simon Hjalmarsson – Jan Muršak – Lucas Raymond
Elmer Söderblom - Nicklas Lasu - Joel Mustonen
Robin Alvarez - Patrik Carlsson – Johan Sundström
Linus Nässén