• Huvudsponsorer

Rekordlång försäsong

6 juli 2020 09:00
FHC

En i förtid och av kända skäl avslutad säsong förlängde en annan, med en och en halv månad.


SHL stängde på grund av covid-19 ner verksamheten den 15 mars – grundserien hann spelas klart, men det blev inget SM-slutspel.
Frölunda Indians tog efter beskedet några veckor ledigt, men var tillbaka på Campus i början av april för en rekordlång försäsong.
– Det är förstås roligare att gå långt och vinna som vi gjorde förra säsongen, men det här har gett oss möjligheten att bygga en ordentlig bas och det är tacksamt för våra unga spelare, säger Frölundas fystränare Pär Edlund och påminner om att försäsongen förra säsongen körde igång 15 maj:
– Vi har fått en och en halv månad extra och det märks. Vi ligger resultatmässigt längre fram än vad vi gjort tidigare.

Med mer tid att arbeta med har Pär Edlund ändrat försäsongens upplägg något, med betoning på något. Grundträning, maxstyrka och fart är fortfarande det Frölunda Indians fokuserar på inför säsongen – med den skillnaden att längden på grund-delen har förlängts.
– Och det är bra. Inte minst för våra unga spelare och de spelare som kommer från andra lag. Jag tycker att laget som helhet ligger på en mycket högre nivå än tidigare.
Hur märks det?
– Det syns på resultaten i den fystester vi har.
Och det innebär?
– Att vi har bättre tränade spelare när säsongen kör igång. Fysiken skall inte vara något hinder för spelarens kapacitet.

Grund-delen följdes av maxstyrka och under semestern – med något lättare och personligt utformade program – skall spelarna komma i form.
– Det har varit bra för oss och kul att få jobba på det här sättet. Alla har upplevt det här som positivt och vi har ju haft den fördelen att nästan alla spelare har varit på plats under försäsongen. Vi har kunnat lägga en stabilare bas att bygga maxstyrka från och maxstyrkan är viktig. Det går inte att skjuta kanon från en kanot, förklarar Pär Edlund.

Frölunda Indians är tillbaka i Frölundaborg den 3 augusti.