• Huvudsponsorer

Lördag Lör 13 Oktober Okt
Tisdag Tis 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Tisdag Tis 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 6 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Tisdag Tis 20 November Nov
Fredag Fre 23 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Tisdag Tis 27 November Nov
Torsdag Tor 29 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan

Hockeygymnasium

Frölunda Hockey Clubs Ishockeygymnasium

Nationell Idrotts Utbildning, Elitidrottsgymnasiet Katrinelundsgymnasiet

Frölunda Hockey Academy

Mer info hittar du här

Ishockeygymnasiet i Göteborg vänder sig till dig som tillhör distriktseliten i din åldersklass och som vill kombinera gymnasiestudier med elitishockey.

Verksamheten på Göteborgs ishockeygymnasium är en del i Svenska Ishockeyförbundets spelarutveckling där målsättningen är att utveckla blivande elitspelare.

Frölunda Hockey Club har ett klart uttalat syfte och en klar målsättning med ishockeygymnasiet: Målmedvetna spelare ska med god handledning och bästa möjliga träningsförutsättningar kunna utvecklas till spelare på elitnivå. Dessa ungdomar ska även klara av studierna med goda resultat.

Henrik Lundqvist, en av många framgångsrika studenter.

Vem kan söka regionalt ishockeygymnasium?

Elever boende i följande kommuner: Göteborg, Kungälv, Lerum, Partille, Härryda, Mölndal, Ale, Öckerö, Tjörn, Stenungsund, Lilla Edet, Alingsås, Kungsbacka. Boende i andra kommuner får själva kontakta sin egen kommun för att fråga om så kallad skolpeng. I dem flesta fallen upprättas samverkansavtal mellan kommunerna som gör att eleven kan gå på NIU.

För att vara aktuell för intagning till Göteborgs ishockeygymnasium skall du:

• vara behörig för gymnasiestudier. 

• tillhöra distriktseliten i din åldersklass. 

• kunna ta ett stort eget ansvar för både din ishockeymässiga och skolmässiga utveckling. 

• vara målmedveten i din satsning.

Idag söker sig ishockeytalanger från hela Sverige till ishockeygymnasiet i Göteborg. Att bo, studera och träna borta är ingen enkel kombination. Det innebär att de flesta av eleverna för första gången få klara sig själv. Det krävs vilja, ambition och självdisciplin om du vill nå goda resultat inom såväl skolan som ishockeyn. Tiden vid gymnasiet utvecklar den aktive som människa både mentalt och socialt.

Ishockey

All träning bedrivs på Frölunda Campus (Frölundaborg) vid Slottsskogen, där hockeygymnasieträningen är på måndag, onsdag och fredag morgon. Den träning som bedrivs under hockeygymnasiet är baserad på individuell träning och utveckling.

HG-passen genomförs mellan 07.00-09.00 där spelarna är indelade i mindre grupper om 6-8 spelare, där varje grupp har sin egen instruktör. Under måndagarna jobbar man med "tema"-träningar, medan onsdag & fredag är helt inriktat mot spelarens IUP, Individuella Utvecklingsplan.

Utöver träningarna på hockeygymnasiet bedrivs eftermiddagsträningar cirka 5 gånger per vecka där både is- och fysträning utövas. Under seriespelet tillkommer 2-3 matcher i veckan vilket innebär att elever på Frölunda Hockey Academy bör ha en stark drivkraft för att klara av all den träning och de krav som de förväntas att leva upp till.

Utöver träningen ska även skolan genomföras på ett positivt sätt vilket gör att alla våra elever förväntas kunna planera och strukturera sin vardag.

Studier

För oss i Frölunda är det viktigt att eleven klarar av både skola och ishockey på ett bra sätt. Vårt mål är att eleven efter tre år på hockeygymnasiet både ska vara en duktig ishockeyspelare samtidigt som denne har en bra skolutbildning att stå på inför framtiden. Vi har också som krav att man fullföljer sin treåriga gymnasieutbildning. Vi tror på en god helhetssituation där skola & hockey går hand i hand.

Därför har vi i Frölunda HC i samarbete med Katrinelundsgymnasiet ett upplägg där eleven får möjligheter att klara av både skola och ishockey. Genom vårt helhetsperspektiv där skola och hockey integreras genom god dialog mellan lärare, elev och instruktör skapas goda förutsättningar för att lyckas både i skolan och i hockeyn.

Katrinelundsgymnasiet ligger vid Nya Ullevi, centralt i Göteborg. Eleverna åker spårvagn mellan Frölunda Campus och Katrinelundsgymnasiet, det tar cirka 10 minuter att ta sig mellan skolan och Campus.

Genom NIU, Nationell Idrottsutbildning kan du kombinera din elitidrott med samtliga program som Katrinelundsgymnasiet erbjuder. Mer information om vilka gymnasieprogram som Katrinelundsgymnasiet erbjuder hittar ni under: http://www.goteborg.se/wps/portal/katrinelund

Frölunda Campus

Genom vår träningsanläggning Frölunda Campus kan vi erbjuda våra elever ett helhetsupplägg som är unikt inom svensk ishockey. Campus innehåller gym, sporthall, två isytor och stora rymliga omklädningsrum för både J-18 och J-20. I Campus finns även en egen rehabavdelning. Dessutom innehåller anläggningen teorisalar där videoanalys & teoretiska moment inom idrottsspecialiseringen undervisas. Träningsanläggningen skapar fantastiska förutsättningar för att träna hockeyspecifik träning både på is och off-ice.

Kost

Efter morgonträningen äter eleverna frukost på Campus innan lektionerna börjar klockan 10.00 på Katrinelund. Skolan serverar lunch för eleverna. Näringsriktig middag kan intas på eftermiddagarna till en rimlig kostnad på Campus, i direkt anslutning till omklädningsrummen.

Boende

För våra inflyttade elever på hockeygymnasiet förläggs boendet i mindre lägenheter på rimligt avstånd från skolan och vår träningsanläggning. Frölunda HC hjälper till med att hitta ett lämpligt boende för eleven.

Rehab

Genom Frölunda Campus har vi unika möjligheter genom vårt rehab-center att behandla våra skadade spelare på plats i Campus. Exempelvis finns en rehab-pool med löpband där spelarna kan köra sin rehabträning under ledning av rehab-ansvarig. Hockeygymnasiet har en rehab-ansvarig person som finns på plats under ett flertal dagar under veckan. All rehabträning sker i anslutning till den dagliga verksamheten i Campus. I anläggningen finns även tillgång till läkare.

Instruktörer

Mikael Ström: Utvecklingschef och ansvarig för Frölunda Academy samt vårt hockeygymnasium. Utbildad idrottskonsulent på Bosöns IFHS samt hockeykonsulent på Svenska Ishockeyförbundet från 2004-2009. J/S 2 utbildad samt Idrottens Chefsutbildning på IHM. Även distriktsinstruktör samt har bl.a. varit huvudtränare för Göteborgs TV-Puckslag för spelare födda 1990, 1992 och 1994 och är sedan 2007 Team Manager för Göteborgs distriktslagsverksamhet.

Pierre Johnsson: Huvudansvarig J20. Nuvarande utbildningsnivå J/S 2 samt genomför ETU utbildningen under säsongen 17/18 Mångårig elitspelare i både elitserien och i landslaget. Pierre har en gedigen och framgångsrik bakgrund som spelare och har nyligen avslutat sin aktiva karriär. Pierre ledde J18 laget framgångsrikt under säsongen 15/16 till ett SM-guld.

Tobias Johansson: Ansvarig hockeygymnasiet, instruktör och ansvarig för det sportsliga upplägget kring utbildningen på is, huvudansvarig J18. Tobias har en gedigen bakgrund som hockeytränare, från både lokala juniorlag, seniorlag och Göteborgs TV-Puckare. Tobias har flera års erfarenhet av att arbeta med U-16 laget. Tobias är ETU-utbildad genom Svenska Ishockeyförbundet samt utbildar sig inom USAhockeys stegutbildning.

Patric Rydén: Instruktör. Patric har en gedigen ledare- och instruktörserfarenhet både som före detta ungdomsansvarig i Frölunda samt huvudtränare i Frölunda U-16, men även som TV-Pucks tränare i Göteborg. Patric är ETU-utbildad genom Svenska Ishockeyförbundet.

Andreas Larsson: Skridskoinstruktör. Andreas har en bakgrund som aktiv skridskoåkare, innehar bl.a. svenskt rekord på 100 meter. Numera arbetar Andreas som personlig tränare och jobbar med såväl NHL-spelare som Frölundas hockeygymnasieelever. 

Pär Edlund: Fysinstruktör. ”Pärra” har en lång erfarenhet av elitishockey, både som spelare och fystränare i Frölunda HC. ”Perra” jobbar både med A-laget och juniorerna i Frölunda.

Kristoffer Martin: Målvaktstränare. Kristoffer är målvaktstränare i vårt A-lag och bedriver målvaktsträningen på hockeygymnasiet ihop med Adam Lundh. Målvaktsträningen bygger på den MV-playbook som finns i Frölunda HC.

Peter Andersson: En mycket erfaren målvaktstränare med många års erfarenhet från att utveckla junior och seniormålvakter. Peter har bland annat 7 säsonger bakom sig i Stavanger Oilers seniorverksamhet där han var med och skördade framgångar genom 6 norska mästerskaps-titlar. Peter är utbildad i Målvakt 3 instruktör hos Svenska Ishockeyförbundet där han även är målvaktstränare för Sverige Team 18 (Småkronorna). Förutom målvaktstränare i Frölunda Academy är även Peter ansvarig målvaktsutvecklare på Lundqvist Goalie Camp.

Erik Jansson: Erik är bland annat utbildad via STAC i Karlskrona samt har 3-årig utbildning på Sports Coaching programmet på Göteborgs Universitet. Efter 3 säsonger i Frölunda U16 och i Academy är Erik idag ansvariginstruktör på hockeygymnasiet samt för Frölunda U16 och J18 lag.

Övriga instruktörer: Daniel Eriksson (ungdomsansvarig), Linus Börjesson (ungdomsinstruktör), Göran Pegenius (regionsutvecklare), Pontus Lägge (assisterande tränare J18).

IFK-Klinikens personal sköter all rehab-träning för spelarna i Academy. Personalen arbetar i Campus och tillgängligheten att få hjälp när man är skadad är god. Även Frölundas klubbläkare utgår från Campus dagligen.

Utöver ovannämnda instruktörer är A-lagets tränarteam välintegrerade i hockeygymnasieverksamheten.

Ekonomi

Studiestöd utgår enligt samma regler som för andra elever. Din Syo-konsulent/kurator kan ge dig mera information.

Intagningsrutiner

Senast 1 december, anmäl ditt intresse för att studera på ishockeygymnasiet genom att skicka in en anmälningsblankett till Svenska Ishockeyförbundet. Blanketten hittar du under:

http://www.swehockey.se/Hockeyakademin/Information/Hockeygymnasium/ansokan/

Under december görs sedan en bedömning, värdering och rangordning av de sökande. Detta utförs av Frölunda HC.

1 februari: Sista dagen för ansökan till gymnasieskolan. Den som söker ishockeygymnasiet måste i första hand ange det på ansökan.

Vecka 6/7: Elever får besked om antagning.

Behöver du veta mer?

Frågor om programval, prata med Syo-konsulenten på din skola.

Frågor om Katrinelundsgymnasiet, besök skolans hemsida: http://www.goteborg.se/wps/portal/katrinelund

Rektor 

Mats Winqvist 

031-3670515 0705-503812 

[email protected]

Idrottskoordinator 

Erika Eriksson 0702-825057 

[email protected]

Frågor om ishockey och Frölunda Hockey Club:

HG-ansvarig 

Mikael Ström

0707-509530 

[email protected]