• Huvudsponsorer

Movember

Frölunda HC har under 3 år aktivt engagerat sig i Movember - kampen för mäns hälsa och mot prostatacancer. Engagemanget har vuxit över åren och resulterade 2014/2015 i mest insamlade medel i Sverige och bästa kampanj world wide. Vi samlade då in 350 282 kronor till forskningen mot prostata- och testikelcancer.

Säsongen 2015/2016 valde SHL att satsa centralt på projektet och samtliga 14 lag engagerade sig och gav sig in i kampen om förstaplatsen i ”SHL Movember Challenge”. Även denna säsong samlade Frölunda HC in mest pengar och tog hem titeln. Totalt samlade SHL-lagen in 1,3 miljoner till Movember.

Vi lyckades i år samla in 375 982 kronor och ökade mot föregående säsong trots större omkostnader. Vi är mycket stolta över hur vi tillsammans med vår omgivning – partners, fans, vänner och familj – kan bidra till forskningen och göra skillnad. Närheten till målgruppen män, skägg och mustascher utgör ett naturligt forum för engagemanget och har för våra fans och vårt A-lag blivit en naturlig del av SHL-säsongen.

Vi satsar långsiktigt på att fortsatt kunna använda vår plattform och samarbetet med Movember för att tillsammans med vår omvärld skapa medvetenhet och bidra till längre liv.