• Huvudsponsorer

Sön 19 Mar  (1 match)
Tis 21 Mar  (1 match)
Tor 23 Mar  (1 match)
Lör 25 Mar  (1 match)
Mån 27 Mar  (1 match)
Ons 29 Mar  (1 match)
Sön 02 Apr  (1 match)
Tis 04 Apr  (1 match)
Tor 06 Apr  (1 match)
Lör 08 Apr  (1 match)
Mån 10 Apr  (1 match)
Ons 12 Apr  (1 match)
Fre 14 Apr  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Tor 05 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Skellefteå
SKE

Hjalmarssons dubbel gav Frölunda segern

17 mars 2017 21:30
#SMslutspel2017

Frölunda har skaffat sig övertaget i den tunga kvartsfinalserien mot Skellefteå. Simon Hjalmarssons två mål avgjorde i Scandinavium, där en storspelande Johan Gustafsson höll nollan.


Frölunda tog tidigt hand om taktpinnen i den inledande fighten i SM-finalreprisen mot Skellefteå. Gästerna kunde ganska snabbt växa in och jämna ut spelet, men den första stora chansen gick till Frölunda och Victor Olofsson. Med drygt nio minuter spelat drev sedan Mark Katic upp ett anfall och droppade pucken till Joakim Lindström som tog skott. På returen höll sig Pär Lindholm framme och pressade in pucken bakom Johan Gustafsson, men målvakten hade förhindrats innan och målet dömdes bort.

Spelmässigt präglades matchbilden av kamp och tacklingar, samtidigt som det chansmässigt var tätare. I periodens slutskede fick Skellefteå till press i numerärt överläge och Sebastian Aho direktsköt pucken i mål. Än en gång hade dock Gustafsson varit för hårt uppvaktad, denna gång av Jimmie Ericsson, och Skellefteås ledning godkändes inte.

Tvåmålsskytten: "Kommer att bli en tuff matchserie"

Trots de båda bortdömda ledningsmålen fortsatte Skellefteå att trumma på i mittperioden. Gästerna tog tidigt kommandot om spelet och Pär Lindholm fick yta att avancera på i slottet, med ett skott som slickade Gustafssons stolpe. Målvakten var väldigt verksam i hemmamålet när Skellefteå låg på, men i periodens slutdel var det Frölunda som började att ta över. Pressen tilltog och med klockan på 19.10 slog Simon Hjalmarsson ståendes i slottet till med 1-0.

Samme Hjalmarsson rivstartade även den tredje perioden med att styra in tvåan på skott från Mattias Nörstebö. Frölunda inledde stabilt, men ganska snabbt skulle Skellefteå ta över och därefter var det i vissa stunder ett bombardemang mot Johan Gustafssons målbur. Målvakten stoppade samtliga 23 Skellefteåskott och stod dessutom för en fenomenal räddning på Andrew Calofs direktskott. I slutminuterna kontrade Nicklas Lasu istället in 3-0 i öppen målbur, något som gav Frölunda övertaget i matchserien.

– Det är klart att det är viktigt. Perfekt på hemmaplan att ta taktpinnen. Det kommer att bli en tuff matchserie, men skönt att vinna här, kommenterade tvåmålsskytten Hjalmarsson segern i C More.

Nästa match:

  • Skellefteå-Frölunda, Sön 19 mars 16:00